1BH: Taurus II en Sliedrecht II ver voor

VoV, 14-10-2018. 11:03 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen hadden de teams van Zaanstad II en VV Utrecht met hetzelfde probleem van doen als de dames bij Zaanstad vs VollinGo. Namelijk wateroverlast in de zaal. Waardoor de wedstrijd werd uitgesteld. En met een competitievrij weekend voor EMD Tooling en Velo waren er dus maar vier partijen in deze divisie. En daarvan kreeg de verliezer in drie gevallen geen setje mee, en in één partij duurde het vijf sets voordat de winnaar bekend was.

Koploper Taurus II liet zich door Compaen niet verrassen. Al helemaal niet in de eerste set, die ze met 11-25 voor zich opeisten. Compaen kon in de volgende drie sets beter meekomen, maar kwam aan het einde toch steeds een punt of vier vijf tekort voor de winst. Met de setstanden 20-25, 21-25 en nogmaals 20-25 nam Taurus II alle punten mee naar Houten.

Peelpush nam ook alle punten mee, niet naar Houten maar naar Meijel. Drie sets was het een eenzijdige voorstelling, met de gasten een stuk sterker dan thuisploeg VC Wik. Met de setstanden 16-25, 13-25 en 12-25 bleef Peelpush ruim voor. In de vierde set was er tot aan 26-26 niet duidelijk wie het laatste puntje zou kunnen bijschrijven. Dat werden de bezoekers na 26-28.

De Drechtsteden derby was in de eerste (25-23) en vierde (25-23) set spannend. Beide keren kon Sliedrecht Sport II de beslissing in zijn voordeel forceren. Zij hadden in de finale de effectievere aanvallers. In de daartussen liggende sets was er met 25-17 en 25-13 geen spannende finale. Toen was de strijd allang beslist.

Rijswijk II en VC Voerendaal maakten het drie sets wel erg spannend, met verschillen die aan het eind maar twee punten bedroegen. Met 25-23 en 31-29 werden de eerste twee sets een prooi voor Rijswijk II, de 19-25 en 23-25 maakten gelijk.  In de tiebreak kon Inter Rijswijk doordrukken en de wedstrijd winnen. Via 15-12.

Taurus II en Sliedrecht Sport II gaan met 19 punten uit vier wedstrijden aan de leiding.  Ze staan al zes punten voor op VC Voerendaal. Omdat de ranglijst door de verschillen in aantal wedstrijden niet erg representatief is (VVU speelde nog maar 2 wedstrijden en heeft 4 punten) noteren we nog even alleen de podium plaatsen.