1D: VC Zwolle D2 kampioen, Peelpush D2 wint in Capelle

VoV, 31-03-2024. 7:57 uur. In de eerste Divisie A bij de dames kwam de koploper en de hekkensluiter in actie. Koploper VC Zwolle D2 was gastteam voor Tjoba, hekkensluiter Orion ging in Groningen op bezoek bij Donitas D2.

VC Zwolle D2 kon kampioen worden en had daarvoor een 4-0 zege nodig. Ze begonnen prima en bouwden voortvarend een 20-9 voorsprong in de eerste set op. Tjoba kwam echter sterk opzetten met een 3 om 8 score tot aan 23-17.  De laatste twee punten waren voor VC Zwolle D2 (25-17). In set twee bleef VC Zwolle D2 op titelkoers, al was het bij 9-10 wel even hun leidende positie kwijt. Dat herstelden ze met 14-11 en na 21-19 de set in een keer uitmaken voor de 2-0 in sets.

In de derde set, de in volleybal beruchte derde set, had voor VC Zwolle D2 niets beruchts, wel voor Tjoba. Via 9-2, 17-7 en 22-8 won Zwolle met 25-10. Zwolle was één setje van de titel af. En dat ene setje pakten ze met 25-17 via de tussenstanden 5-1, 16-9 en 21-15. Deze 4-0 en vijf punten maakte VC Zwolle D2 de kampioen van de Eerste Divisie A en de eerste promovendus naar de nieuwe Topdivisie.

Donitas gunde Orion slechts één setje. De derde set was met 19-25 voor de ploeg uit Doetinchem, de andere drie gingen met 25-13, 25-23 en 25-21 naar de thuisploeg. Orion staat nu op 20-21 en de minimale kans om de p/d te ontlopen is niet meer van toepassing met een achterstand van 15 punten op de nummer voorlaatst.

• ….
  • 12> Orion 20-21, p/d wedstrijden voor handhaving.

Eerste Divisie B

In Capelle speelden VCN D2 en Peelpush D2 tegen elkaar. Peelpush kon de gedeelde vierde plaats bij winst inruilen voor de vierde plaats alleen. VCN D2 had bij vier of vijf punten een aantal dat hen verzekerede van minimaal de derde plaats en dus promotie naar de nieuwe Topdivisie.

Het werd een vijfsetter, waarin VCN met veel overmacht de eerste (25-10) en derde (25-17) set won. De tweede werd nipt met 23-25 verloren en in de vierde betaalde Peelpush D2 hen met gelijke munt terug voor de verloren derde set. Okay. Ze scoorden met 18-25 één puntje meer, dus helemaal gelijke munt was het niet. In de beslissende vijfde set pakte Peelpush Dames2 met 10-15 de winst en de drie punten.

• 01> VCN D3 21-90. Kampioen en promoveert naar Topdivisie
  • 02> VCN D2 22-70
  • 03> Next Volley 20-69