Vizier op volleybal

 

1e winst van het seizoen voor Sovoco D1

VoV, 12-10-2020. 5:00 uur. Waar de 4e competitieronde op de planning staat, speelden wij deze week pas onze 2e wedstrijd. We zijn hard aan het trainen om op het gewenste niveau te komen. Dat gaat elke training en elke week een beetje beter. Anto was gelukkig donderdag weer van de partij, de ex-corona patiënten worstelen af en toe nog met de naweeën en Kirsten werkt aan het herstel van haar schouder. Helaas moesten we het de hele week, ook zaterdag, wegens omstandigheden zonder Charla doen. We waren extra gebrand om voor haar en vanwege onze gekke voorbereiding nu te laten zien wat we echt kunnen.

In een koude, oude Beyneshal mochten we aantreden tegen de muggen van Spaarnestad D1. Koud is het momenteel in elke hal omdat alle deuren openstaan voor de ventilatie. Van het oude in Haarlem dachten we dit seizoen verlost te zijn, maar helaas was de nieuwe hal nog niet klaar.

We startten de wedstrijd met Kyra, Daphne, Britt, Sandra, Daniela, Lieke en Hanneke. Het was even zoeken in de pass, maar verder begonnen we goed. Het lukte gaandeweg de set steeds beter de druk bij Spaarnestad te leggen. We werden rustig bijgestuurd door de corona-coördinator in ons juichen en aanmoedigen langs te lijn, dat blijft een uitdaging! Maar we pakten de set met 18-25.

In set 2 pakten we direct al een voorsprongetje. We serveerden sterk. Spaarnestad maakte foutjes, maar daar wisten we nog niet meteen vol van te profiteren. Mooie (midden)aanvallen werden afgewisseld met wat slordige foutjes ook aan onze kant. Jiska kwam er een halfrondje in voor Daphne, waardoor Kyra ging aanvallen. Dat pakten beiden goed op. Met hard werken wisten we door te drukken en pakten ook deze set, met 21-25.

Wat er toen gebeurde bij de muggen snappen we nog niet helemaal. Ze maakten ontzettend veel fouten en leken er niet meer in te geloven. Wij vlogen er vandoor. Met servicedruk, mooie aanvallen over het midden, tactische en harde klappen aan de buitenkanten en een stabiele pass, pakten we al snel een flinke voorsprong. Er was tijd om te ademen en te lachen. Aan het einde van de set deden we dezelfde wisseltruc als de set ervoor. En Jiska eindigde de set met een mooie set-up op midden die Daniela erin knalde. Hoppa! 14-25 voor ons.

Set 4 leek een kopie van de 3e te worden. Spaarnestad bleef veel fouten maken. De voorsprong was er snel. Toch ging het bij ons ook haperen. Was het dan toch te makkelijk gegaan…? De servicedruk viel weg, de pass werd hier en daar instabieler en het lukte niet om te scoren. Zo werd het ineens toch weer spannend. We deden voor de 3e keer de wisseltruc met onze spelverdeelsters en dia en Kyra knalde er weer een bal in. Ook kwam Kirsten er nog in voor Britt, maar het lukte niet meer om afstand te nemen. Zo kropen beide ploegen punt voor punt en nek aan nek naar de 25. Uiteindelijk gaven we de set, geheel onnodig, uit handen: 27-25.

Een hele verbetering ten opzichte van onze 1e wedstrijd vorige week. Maar wat zonde dat we die laatste set uit handen hebben gegeven! We houden ons vast aan Floris’ motto: als je 2 weken niet hebt kunnen trainen, heb je 4 weken nodig om weer op het oude niveau te zijn. Laat staan wanneer je ziek bent geweest en nauwelijks wedstrijdritme had voor die tijd. Dan zitten we nu pas halverwege en kan het echt alleen nog maar beter worden. We zijn dus absoluut positief gestemd!

Volgende week staat Taurus op het programma, thuis om 15.00 uur in De Bunt. Corona volente…Via de livestream te volgen!

gh @ VoV, verslag van Hanneke van de Broek, Sovoco Dames 1.