2e ronde beker eindstation voor VIVES

VoV, 28-10-2019. 5:40 uur. Departyshop.nl VIVES heren 1 organiseerde zaterdag de 2e ronde van de nationale beker. Topdivisionist Dynamo Apeldoorn en 1e divisionist Apollo 8 kwamen op bezoek. Een flinke kluif dus voor VIVES dat in de 2e divisie uitkomt.

In de eerste wedstrijd mochten de IJsselsteiners het opnemen tegen Dynamo, de talenten van een van de grootste clubs van het land waren de favoriet om een ronde verder te komen. VIVES gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen, in een van de beste wedstrijden van het seizoen liet de thuisploeg zien goed mee te komen met het niveau van de tegenstander.

Nadat de eerste twee sets nipt verloren gingen (21-25, 19-25), liep VIVES in de 3de set over Dynamo heen en won met 25-16. Met goede moed om een vijfde set af te dwingen werd er gestart aan de 4e set, Dynamo liet echter zien niet voor niks twee niveaus hoger te acteren en herstelde zich knap. Met 19-25 pakten zij de 4e en laatste set.

Ondanks het verlies konden de mannen tevreden zijn over het vertoonde spel en trad het met vertrouwen de tweede wedstrijd tegemoet. Apollo had ondertussen kansloos verloren van Dynamo, waardoor de ploeg uit Apeldoorn al verzekerd was van een ticket voor de volgende ronde.

VIVES had nog genoeg moraal om de ronde mooi af te sluiten en begon voortvarend tegen Apollo. Met gedegen spel namen de heren snel afstand, om met 25-14 de 1ste te winnen. In de 2e set was de concentratie even weg, Apollo profiteerde en won met 25-22. VIVES herpakte zich in de 3e en 4e set echter uitstekend en wist de wedstrijd met twee keer 25-17 te winnen. Een knappe overwinning op een ploeg de een niveau hoger speelt dan VIVES.

VIVES kan tevreden terugkijken op een goede dag, er werden mooie wedstrijden neergezet met een hoog niveau, het publiek heeft kunnen genieten van topvolleybal in IJsselstein. Daarbij hebben de heren een flinke vertrouwensboost gekregen in aanloop naar de wedstrijd tegen Cito, aankomende zaterdag om 19:00 in de IJsselhal!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Joël van der Schans, VIVES.