Vizier op volleybal

 

Sliedrecht gaat voor 10e keer Europa in

SliedrechtSport D1 b--®Kloet

Voor de tiende keer, het achtste seizoen in successie,  zullen de dames van Sliedrecht Sport weer Europa intrekken voor het spelen van Europacupwedstrijden. De Stichting Topvolleybal Sliedrecht heeft deze week opnieuw het damesteam ingeschreven voor de CEV Challenge Cup.

Op 6 oktober 2001 werd in de Sliedrechtse Sporthal de Stoep de eerste Europese confrontatie in de geschiedenis van Sliedrecht Sport gespeeld tegen het Sloveense Hit Nova Gorica. Nu, 14 jaar later, zal in november van dit jaar voor de 43e en 44e keer een Europese wedstrijd worden afgewerkt. In de afgelopen zeven seizoenen werd jaar na jaar Europacup gespeeld nadat dit in 2001/2002 en in 2003 ook al succesvol werd opgepakt. Tal van landen, steden en clubs werden bezocht in het buitenland en ook voor het komende seizoen staan het team en supporters ongetwijfeld weer mooie uitdagingen te wachten.

Dit resultaat kon alleen maar tot stand komen door de financiële ondersteuning van vele sponsors in de afgelopen jaren.  Voorzitter Cees Boer ziet nog steeds een grote groep sponsoren het Europacupavontuur ondersteunen: “Ook voor komend seizoen kunnen we weer rekenen op veel sponsoren die het belangrijk vinden dat we Europese ervaring opdoen en dit financieel willen ondersteunen. Hoewel het budget wat we willen hanteren nog maar voor een deel is afgedekt, heb ik er alle vertrouwen in dat dit op korte termijn goed komt met voldoende toezeggingen vanuit onze sponsors”.

Op 5 juni zal op het kantoor van de Europese Volleybalbond, de CEV, in Luxemburg de loting worden verricht en dan zal blijken wie  de tegenstander wordt van de dames en waar de reis naar toe gaat. Duidelijk is wel dat de thuiswedstrijden in de eigen Sporthal de Stoep worden gespeeld. De eerste Europese wedstrijden zullen op 11 en 25 november worden afgewerkt.

(Bron persbericht Stg. Topvolleybal Sliedrecht. Foto @ Kloet, Selectie 2014 – 2015)