Vizier op volleybal

 

EK kwalificatietoernooien Oranje jeugd

VoV, 14-10-2017. 5:42 uur. In Luxemburg vond de loting plaats voor de jeugd EK ‘s van 2018. Voor de leeftijdsgroepen U17 en U19 bij de meiden en U18 en U20 bij de jongens. De deelnemers weten nu wie ze in tegenkomen om zich voor de eindronden te plaatsen.

Het EK U17 voor meiden:  Totaal 30 landen hebben zich voor deelname ingeschreven, waaronder Nederland.  De eindronden zijn van 13 tot en met 21 april 2018 in Bulgarije. In het eerste weekend van januari 2018 worden de kwalificaties afgewerkt, zoals deze onderstaande is weergegeven. Nederland is dus ingedeeld bij Servië en Estland en zal spelen in Servië. De acht poulewinnaars en de beste tweede teams plaatsen zich. Omdat er drie poules zijn met slecht drie teams, zoals bij Oranje,  zal voor de bepaling van de beste nummers twee in de andere vijf poules het resultaat tegen het laatst eindigende land niet meetellen.

Het EK U19 voor meiden: Hieraan nemen 34 landen deel, de finales zijn in Albanië van 1 tot en met 9 september 2018.  De eerste kwalificatieronden worden van 11 tot en met 14 januari afgewerkt, de tweede ronde, waaraan Oranje deelneemt (zie onder voor de indeling), zijn van  26 tot en met 29 april 2018. De winnaars van de zeven poules gaan rechtstreeks naar de finale,  de nummers twee en de beste nummer drie spelen nog een derde ronde in twee poules van vier ploegen,  ergens eind juni, begin juli 2018.  De nummers één en twee daarvan gaan ook naar de eindronde.

 

Het EK U18 voor jongens. Tsjechië en Slowakije zijn gastheer voor de eindronde van het EK U18 voor jongens van 7 tot en met 15 april 2018. Totaal 28 landen gaan in het eerste weekend van januari proberen daar een plaatsje te bemachtigen, zo ook Nederland, dat de kwalificatieronde in Bulgarije speelt. De winnaars van de zeven poules en de drie beste nummers twee gaan samen met de gastlanden voor de EK titel.

Het EK U20 voor jongens: Bij deze EK kwalificatietoernooi doet Nederland niet mee.

gh @ Vizier op Volleybal, bron CEV.