Maximale zege voor VTC Woerden D1

VoV, 04-12-2017. 6:19 uur.  AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 4-0 overwinning behaald op Zaanstad 2. Na vier opeenvolgende vijfsetters, was de maximale score van vijf punten een welkome afwisseling voor de formatie van trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm. De Woerdense hoofdmacht steeg door de winst naar de gedeelde derde plaats.

De gehavende thuisploeg kon tegen de nummer elf van de ranglijst niet beschikken over diagonaal Sharon van Vliet en de voor langere tijd uitgeschakelde middenspeelster Michelle Korstanje. VTC Woerden startte met Marije Beukers, Eline Duurkoop, Femke van Leeuwen, Michelle Verhees, Tamar Woudenberg, Zoë Korstanje en libero Luka van Beekhoven.

Na een gelijkopgaand begin in de eerste set nam de thuisploeg langzaam maar zeker afstand van de Noord-Hollanders. Een 9-11 achterstand werd omgebogen naar een 15-13 voorsprong en daarna breidde VTC Woerden de voordelige marge uit naar zeven punten bij 22-15 om uiteindelijk met 25-18 aan het langste eind te trekken.

In de tweede set kwam de thuisploeg, die via onder andere Eline Duurkoop en Tamar Woudenberg enkele serviceseries gedurende de wedstrijd produceerde, geen moment in de problemen. Het publiek in de Thijs van der Pols-hal zag dat de AIRCOHEAT-formatie – waarbij Janneke Meijer in het tweede deel van de set spelverdeelster Marije Beukers verving – zich via 11-3, 16-8, 18-10 soepel naar een setwinst met acht punten verschil speelde; 25-17.

De derde en vierde set waren spannender. In set drie keek de thuisploeg tegen een 6-9, 9-12, 15-17 en 17-19 achterstand aan. VTC Woerden was echter de baas in de slotfase van de set en mede via veel scores door het midden van Michelle Verhees werd het via 20-20, 23-22 en uiteindelijk 25-22.

Jill Bouterse, Janneke Meijer en Lynn Nawijn vervingen in de vierde set Zoë Korstanje, Marije Beukers (die in de slotfase terugkeerde binnen de lijnen) en Luka van Beekhoven en ook in deze samenstelling zegevierde de thuisploeg. Na een moeizaam begin met een 4-8 achterstand, werd het via 8-8, 14-11 om met een minimale 17-18 achterstand de slotfase van de set in te gaan. Trainer/coach Krijn Verlek  en Jos van der Pluijm zagen dat hun ploeg daarin met 25-21 de maximale zege veilig stelde.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer coach VTC Woerden. Foto Jan van den Noort.