Vizier op volleybal

 

Jeugd Oranje walst over Estland heen

VoV, 05-01-2017. 8:54 uur. De Jeugd Oranje meiden selectie van U17 heeft gisteravond de eerste poulewedstrijd van het Europese Kwalificatie toernooi in poule E in Ruma (Servië) verpletterend uitgehaald tegen de leeftijdsgenootjes uit Estland. Binnen het uur stond er een 3-0 score op het matchreport, via de alleszeggende setstanden 6-25, 7-25 en 11-25. Anna Zijl werd met 17 punten de topscorer van de partij.

Naar de setstanden kijkend is de conclusie snel gemaakt dat Estland helemaal niets in te brengen had tegen Oranje, dat met deze uitslag tevens de grootste winst op de eerste dag van het toernooi behaalde. Omdat de Oranje jeugd echt geconcentreerd bleef spelen was het verschil in klasse opzienbarend.

In de eerste set serveerde Oranje na de 6-9 stand de set in een keer uit. Anna Zijl en Anneclaire ter Brugge serveerden met zijn beiden 23 punten bij elkaar. In set twee lukte het Estland om met enige regelmaat een puntje te scoren. Bij de meetpunten hadden ze er steeds eentje meer. Via 4-8, 5-16 en 6-21 werd het 7-25. In de derde doorgang bleven de teams tot 10-12 bij elkaar in de buurt, daarna maakte onder andere een opslagserie van Mirte van der Sluis het verschil. Estland kreeg na 10-12 nog één puntje mee.

Topscorer werd dus Anna Zijl (foto) met 17 punten, Jette Kuipers scoorde 12 keer, Anneclaire ter Brugge 9 maal en de andere punten kwamen op naam van Jolijn de Haan (6), Iris Vos (3), Mirte van der Sluis (2) en Kim Klein Lankhorst (1). De eigen score bedroeg 14 om 50 in het voordeel van Oranje, de foutenlast was 25 om 10 punten.

Morgen speelt Oranje tegen gastland Servië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.