Vizier op volleybal

 

Schoot en Jasper naar halve finale

VoV, 29-03-2018. 6:35 uur. SC Dresden, de ploeg van Myrthe Schoot en Marrit Jasper, is er gisteravond in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale om de Duitse titel. In het derde duel tegen SC Potsdam lieten ze er geen twijfel over bestaan wie van de twee teams recht had op dat ticket. Dit derde duel was noodzakelijk na de 2-3 nederlaag thuis en de 1-3 winst uit.  Tegenstander in de halve finale wordt SC Palmberg Schwerin.

Dresden domineerde eigenlijk van begin tot eind voor de 2.800 fans die naar de Margon Arena waren gekomen.  Binnen een uur en tien minuten hadden ze de 25-16, 25-17 en 25-12 op het scorebord staan. Piia Korhonen werd met 14 punten topscorer, Marrit Jasper kwam er in de eerste set in en bleef daarna in de basis staan, ze scoorde 5 keer.  Het Nederlandse duo Schoot – Jasper nam de passing voor haar rekening. En deed dat met 3 fouten op 36 acties prima.

In de openingsset speelde Dresden solide en soeverein, Potsdam maakte te veel fouten en had de pass niet op orde. Na de 10-4 en 15-12 ging het naar 22-16, met drie punten op rij werd de winst vervolgens binnengehaald. In de tweede set had Dresden de zaakjes binnen de lijnen nog beter voor elkaar en was het na 10-10 de constant dominerende ploeg. Ze liepen uit naar 19-11, stonden bij 21-14 nog steeds heel ver voor en wonnen uiteindelijk met 25-17.

Dresden liet zich daarna niet meer afstoppen, ook niet in de doorgaans nog wel eens moeilijke derde set. Vol gas ging het naar 8-2, bij 9-6 was er een tactische time out, en vervolgens serveerde spelverdeelster Apitz haar team van 14-9 naar 22-9. De 3-0 winst werd via 25-12 perfect. .

De eerste wedstrijd tegen Schwerin is op 3 april aanstaande. De andere halve finale gaat tussen Stuttgart en Aachen. Daar kan het speelveld virtueel hoofdzakelijk rood – wit – blauw gekleurd zijn met Stoltenborg, Daalderop en van Daelen aan de ene kant en Knip, Polder, Stoeten, Oude Luttikhuis en Bongaerts mogelijk aan de andere kant binnen de lijnen. Stuttgart en Aachen spelen zaterdag al tegen elkaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.