Vizier op volleybal

 

NK voor A – Jeugd in De Koog

VoV, 30-03-2018. 5:23 uur.  Op zaterdag 31 maart zullen in Topsportcentrum De Koog in Koog a/d Zaan de finales van het NOJK – volleybal voor A – jeugd worden gespeeld. Het NOJK – Nationale Open Jeugd Kampioenschap (ook wel het Volleybaldirect Open) – is het meest prestigieuze jeugdvolleybal – toernooi en wordt georganiseerd door de Nevobo.

Bij zowel de jongens als de meiden doen acht teams mee in de leeftijdscategorie 16-18 jaar, veelal met jeugdspelers en speelsters die  al op jonge leeftijd in de tweede divisie of hoger spelen.  De finaledag voor de A – jeugd wordt georganiseerd door VV Zaanstad en is daarom dichtbij om mee te maken. Helaas geen deelname aan deze finales van een Zaanstad – team dit jaar. Natuurlijk hopen we dat de komende jaren als Zaanstad wel weer te gaan bereiken. Wel dit jaar uit de zeer dichte nabijheid deelname van het Jongens – A – team van Compaen.

Al met al gaat dit een dag boordevol topvolleybal worden die wij als Zaanstad mogen organiseren. De afgelopen weken is er door de voorbereidingsgroep van VV Zaanstad heel hard aan gewerkt om van dit toernooi een uniek evenement te maken. De eerste ballen zullen worden geslagen om 9.45 uur en om 18.00 uur zullen als absolute hoogtepunt de finales gespeeld worden. De toegang is gratis!

Deelnemende teams Jongens – A: Compaen, Prima Donna Kaas Huizen, SSS, Sliedrecht Sport, Inter Rijswijk, VV Voorsterslag / VC Zwolle, VC Polaris en VV Alterno

Deelnemende teams Meiden – A:  VV Alterno, Irene, Krekkers, Sudosa – Desto, VC Zwolle, Voltena, Dynamo Tubbergen en VC Peelpush

Op het Volleybaldirect Open / NOJK zal Gidion een stand hebben voor de verkoop van schoenen. Er zal geflyerd worden voor de Nevobo – volleybalkampen en voor de Regionale Talenten Centra (RTC). Tot slot zal er gecollecteerd worden voor het Fonds Gehandicaptensport. De opbrengst van deze collecte komt voor de helft ten goede aan de zitvolleybal afdeling van VV Zaanstad.

gh @ VoV, persbericht VV Zaanstad, banner Nevobo.