Vizier op volleybal

 

Libero Myrthe Schoot terug bij Rote Raben

VoV, 29-05-2018. 12:44 uur. Na een aantal jaren afwezigheid keert Oranje libero Myrthe Schoot, sedert enkele jaren behorend tot de beste libero’s in de Duitse Bundesliga, terug naar de Rote Raben in Vilsbiburg.  Bij Rote Raben begon Myrthe Schoot in 2011 / 2012 aan haar Bundesliga avontuur en na zes jaren bij Dresden keert ze dus terug op het oude en vertrouwde Raben nest.  Bij Dresden was Schoot sedert 2014 teamcaptain en met die ploeg behaalde ze drie titels en twee nationale bekers. Volgens de coach van Dresden had zij daarin een groot aandeel.

“Ik heb alleen maar goede herinneringen aan Vilsbiburg en de Rote Raben, het is een professionele club. Ik heb er veel zin in om er voor Rote Raben weer vol tegenaan te gaan om de door ons gestelde doelen te behalen.”  Ze ziet haar nieuwe team als een veelbelovende mix van jonge talenten en routiniers en ook de ambitie en vakkennis van trainer Timo Lippuner geven haar het vertrouwen dat er een succesvol seizoen aan kan breken.

Trainer coach Lippuner is erg enthousiast over de komst van Schoot. “We waren op zoek naar een goede en ervaren libero met een sterke persoonlijkheid. En we denken met het vastleggen van haar de jackpot te hebben gewonnen. Zij is precies de speelster die ons naar een hoger niveau kan brengen.”

Dat Rote Raben met Myrthe Schoot een speelster bomvol emoties binnen de lijnen krijgt is wel bekend uit haar Dresden historie. “Rote Raben moet een positief agressief team worden volgend jaar, en Myrthe geeft met haar aanwezigheid en uitstraling dit één op één weer. Haar internationale ervaring is enorm waardevol voor ons, temeer omdat onze passlinie verder alleen uit een tweetal jongelingen bestaat.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website Rote Raben Vilsbiburg. Foto CEV.