Koploper Apollo 8 H1 puntloos bij SSS

VoV, 12-11-2018. 9:45 uur.  Na de overtuigende overwinning van vorige week tegen Cito, was het afgelopen zaterdag voor Apollo Heren 1 tijd om af te reizen naar Barneveld. Daar mocht tegen SSS gespeeld worden. Uit de voorbeschouwing bleek dat de thuisploeg erop gebrand was om de punten in Barneveld te houden en Apollo niets cadeau te doen. De selectie was dit weekend klein, omdat Morris nog steeds geblesseerd is en libero Robbin op dit moment in China is. Alle overige herenteams van Apollo moesten zelf spelen, dus dit zorgde ervoor dat Tobias het liberoshirt aan mocht trekken.

De eerste set stonden er twee ploegen in het veld die aan elkaar gewaagd waren. De jonge ploeg van SSS liet met harde klappen in de aanval zien dat ze willen stijgen op de ranglijst. Na een begin dat gelijk opging, keek Apollo in het midden van de set tegen een achterstand van twee punten aan. Dit bleef de hele set zo, totdat bij de 22 punten de stand gelijkgetrokken werd. Helaas viel het dubbeltje net de verkeerde kant op en kon SSS de set met 25-23 winnen.

Door de smalle selectie was het voor coach Rob lastig om aanvallend te wisselen. Op de goed spelende Bas na, wist niemand echt het verschil te maken aan Bornse kant. Dit zorgde ervoor dat de tweede set een kopie van de eerste werd. Bij 24-24 viel uiteindelijk de beslissing en deze viel wederom net aan de verkeerde kant. Met als gevolg een 2-0 achterstand voor Apollo.

Over de derde en vierde set kunnen we kort zijn. Diverse wisselingen aan de kant van Apollo kwam uiteindelijk het spel niet ten goede. Er werd gevochten voor elke bal, maar het was in beide sets uiteindelijk niet genoeg. Met 25-19 en 25-22 gingen de sets naar SSS en was de 4-0 nederlaag voor Apollo een feit.

Op de overwinning van SSS was weinig af te dingen. De ploeg speelde goed aanvallend spel, waarbij ze weinig fouten maakten. Voor Apollo moet de knop snel om, omdat aanstaande zaterdag de derby tegen Rivo Rijssen gespeeld mag worden. Om 18:00 mag de ploeg weer spelen in de Veste. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Abel Talsma, Apollo 8 Heren 1.