Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 maakt zich op voor derby

VoV, 17-01-2019. 6:25 uur.  Na de ontmoeting in Vroomshoop tegen Eurosped afgelopen weekend (3-1 verlies) staat er alweer een derby voor de Ootmarsumse dames op het programma.  Apollo 8 uit Borne, de debutant in de Eredivisie, komt op bezoek in de Schalm.

De wedstrijd in Borne werd helaas voor Set-Up in vijf sets verloren dus dit keer wil men revanche en alvast een goede generale voor de halve finale  in de Nationale Beker. Want in deze halve finale staan beide teams op 30 januari aanstaande ook weer tegenover elkaar.

Maar eerst de wedstrijd van zondag in de Schalm. Deze derby heeft veel extra’s, veel kapstokken, veel uitdagingen en veel vraagtekens. Want naast het derby gehalte komen er ook nog wel een paar andere belangrijke zaken  om de hoek kijken. Bijvoorbeeld won Set-Up in dit seizoen nog geen enkele Twentse tweekamp met Eurosped en Apollo, Apollo wel namelijk de onderlinge wedstrijd in Borne. Ook bij de Twente Cup begin januari was Apollo het sterkst. Naast deze duels speelt de huidige stand van zaken in de Eredivisie natuurlijk ook een grote rol.

Set-Up is vijfde met 21 punten en heeft de Kampioenspoule voor het grijpen, Apollo staat met 14 punten zevende en moet vrezen in de Degradatiepoule terecht te komen. Set-Up kan zich met een 3-0 of 3-1 zege de zekerheid van de Top 6 en de Kampioenspoule verschaffen. Apollo kent zondag het resultaat van VC Sneek vs FAST van de dag ervoor al en weet ook of FAST heeft toegeslagen of dat Sneek de punten in eigen huis hield en zo het kaarsje voor Apollo brandend heeft gehouden. Apollo kan op 17 punten komen, FAST heeft er nog steeds 21 als Sneek toeslaat. Dan is er nog hoop!

En daarnaast is het natuurlijk een weerzien van vele bekenden die in het verleden al voor beide teams uitkwamen. En ook dat geeft altijd iets extra’s aan een wedstrijd. Ook is het de eerste keer dat debutant in competitie verband op dit niveau in Ootmarsum speelt en misschien daardoor een beetje plankenkoorts heeft. Daartegen helpen aspirientjes overigens niet.

De wedstrijd begint zondag 20 januari om 16.00 uur. Zorg dat u op tijd bent, het wordt druk!

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Springendal Set-Up ’65.