Beslissingen in 1AH weekje uitgesteld!

VoV, 07-04-2019. 10:41 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen worden de nog in het vat zittende beslissingen uitgesteld tot de laatste wedstrijddag. Wel lukte het USV Protos om een puntje in te lopen op AVV Keistad en het verschil tot twee terug te brengen. En moest Hovoc een stapje terug doen naar de p/d plaats.

Protos haalde de volle buit op bij Scylla via de 21-25, 18-25, 23-25 en 15-25 zege en maakte daarmee de degradatie problemen voor hun tegenstander levensgroot. Koploper AVV Keistad liet in Doetinchem bij Orion II een puntje liggen. De tweede set verloren ze met 25-21, de overige werden met 20-25, 22-25 en 17-25 winnend afgesloten.

Aan kop is de stand:

• 01. Keistad 80, zij spelen nog tegen Scylla
  • 02. USV Protos 78, zij spelen nog tegen Set-Up, dat derde staat.

Onderin gaat de degradatiestrijd tussen Hovoc, Olhaco en Scylla, dat zoals hierboven te lezen is verloor van Protos. FOOX Olhaco deed het prima door in Elburg bij E.V.V met een 1-3 zege te vertrekken. De 25-15 in de eerste set werd met 28-30 weggewerkt, waarna 17-25 en 14-25 de eindstand bepaalden. Hovoc leed thuis een zwaar wegend 0-4 verlies tegen Axell Claims Sovoco. Ze waren met 23 punten in de tweede en derde set dichtbij een zege, de 21 in de eerste en 19 in de vierde betekende een 0-4 nederlaag.

Onderin is de stand:

• 09. Olhaco 37. Zij spelen nog thuis tegen Woudenberg
  • 10. p/d plaats. Hovoc 36. Zij spelen nog tegen VC Sneek in Sneek
  • 11. Degradatieplaats. Scylla 32. Zij spelen nog tegen Keistad.
  • 12. Avior 22. Reeds gedegradeerd.

Verder won Springendal Set-Up ’65 met 3-2 van VC Sneek, de 30-28 en 23-25 in de tweede en derde set waren razend spannend. De 15-12 in de tiebreak betekende de winst voor de thuisploeg. Ook Woudenberg en Avior deden er vijf sets over om de winnaar te bepalen. Met 24-26 en 22-25 maakte Avior de 2-0 achterstand ongedaan, de 15-10 besliste de strijd.