Dubbel gevoel bij VC Zwolle D2 na verlies

VoV, 17-10-2019.6:13 uur. Afgelopen zaterdag kregen we de dames uit Tubbergen op bezoek. Na het verlies van vorige week waren we gebrand om deze week onszelf te belonen door meer punten te pakken. De inspeelmuziek stond weer lekker hard en de toppers van de ‘Court Crew’ hadden het veld al startklaar gemaakt bij aanvang van onze warming-up.

De eerste set begonnen we met veel enthousiasme en een hoge service druk. Hierdoor konden we ons eigen spelletje spelen en variƫren in ons aanvalspel. Kortom, eigenlijk alles lukte aan onze kant. Binnen no time stond er 25-12 op het scorebord!

In de tweede set wisten we het niveau goed vast te houden. Veel servicedruk, een stabiele pass en wederom veel afwisseling in de spelverdeling. Halverwege deze set zakken we iets weg, maar we weten ons op tijd te herpakken voor setwinst: 25-20. Twee punten binnen, dit smaakt naar meer!

In de derde set maakten we meer service fouten, waardoor de dames uit Tubbergen meer hun eigen spel konden spelen. We kregen een service serie tegen en keken halverwege de set tegen een flinke achterstand aan. Door middel van hard werken, een dosis enthousiasme en een lagere foutenlast knokken we ons terug in de wedstrijd. Helaas resulteerde het net niet in setwinst: 23-25. Tussenstand: 2-1.

De vierde set waren we erg gewaagd aan elkaar. Vele verdedigende ballen leverden leuke rally’s op. Helaas presteerden we het om maar liefst drie keer fout te serveren boven de twintig en ging Tubbergen er nipt met de setwinst vandoor: 23-25.

Een vijf setter! We startten scherper, de service druk is terug en we staan als ware stofzuigers in het achterveld. Hierdoor wisten we een voorsprong op te bouwen. Door een goede service serie tegen gaven we deze voorsprong uit handen, 7-8: setwissel. We kwamen helaas net te kort om de winst over de streep te trekken: 11-15, dus een 2-3 verlies.

Een dubbel gevoel. Aan de ene kant voelt het alsof hier veel meer in had gezeten, maar aan de andere kant hebben we een mooie wedstrijd neer gezet. We laten groei zien en hopen deze lijn door te kunnen zetten.

Aanstaande zaterdag spelen we wederom thuis; 14.00 uur tegen Springendal Set-Up’65 Dames 2. Wij zijn vastbesloten om weer lekker te knallen. Hopelijk (wederom) tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van VC Zwolle dames 2.