Vizier op volleybal

 

Het 90% mentaliteit experiment Donitas H2

VoV, 17-10-2019. 8:40 uur. Ondanks coaching van Lennart Harmsen, heeft Donitas Heren 2 met 0-4 verloren van DIO Bedum Heren 2. Menig toeschouwer moet pijn aan zijn of haar netvlies hebben gehad bij het zien van deze wanprestatie, maar in deze fase van de competitie is het nog zoeken naar de juiste tactieken en strategieën.

Zo werd, onder aanvoering van Richard Pot, de 90 procent mentaliteit geprobeerd. Richard probeert deze strategie te verwoorden onder het genot van een sigaret: ‘Het doel hierbij is het niet verdedigen van de bal die via de blokkering in eigen veld valt. Ook middenaanvallers van de tegenstander blokkeren is onnodig, laat staan de buitenspelers. We kunnen onze energie veel beter steken in het boos worden op elkaar en ruzie zoeken met de tegenstander. Met deze mentaliteit heb ik het zelfs tot Heren 1 geschopt.’

Uitblinker van de wedstrijd was Boris ‘Jan Egbert Jacobus’ Held, die zijn draai begint te vinden en na de eerste intense weken in de Accie ook op het veld mooie dingen laat zien. Met zijn strakke servicelijnen en spikes binnen de drie meter een genot om naar te kijken. Een opvallende ontwikkeling, zouden de kunsten van Noami toch een goede invloed zijn op het spel van onze Bori?

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 2.