Vizier op volleybal

 

Marrit wint van zus Hester in Bundesliga

VoV, 09-12-2019. 10:19 uur. In de Bundesliga bij de dames stonden bij ladies in Black Aachen tegen VfB Suhl een zusterstrijd op de agenda. Met aan beide kanten van het net een zus. Suhl met Hester Jasper, laatste in de Bundesliga, kon het niet bolwerken tegen Aachen, waar zus Marrit met 13 punten goed op dreef was.

Het werd uiteindelijk 3-0 (16, 20, 22) voor Aachen, dat op alle scorende onderdelen de betere was, hetgeen in een eigen score van 64 om 40 tot uitdrukking kwam. Ze konden zich de wat hogere foutenlast permitteren. Lynn Blenckers had 9 keer succes voor Aachen Tessa Polder 6 keer. Bij Suhl scoorde Hester er 6 en Anniek Siebring tijdens twee invalbeurten 2. De coaches lieten een kans om voor een unicum te zorgen, door de beide zussen tot MVP te kiezen, voorbij gaan

Myrthe Schoot werd MVP bij Vilsbiburg bij de met 3-0 (18, 23, 17) verloren uitwedstrijd tegen Postdam. Iris Scholten stond in de tweede set in de basis en had in de andere sets invalbeurten. Ze scoorde 2 keer. De 55 om 38 eigen score was duidelijk in het oordeel van Potsdam.

Bij VC Wiesbaden tegen SSC Schwerin was de spelverdeling bij beide teams in Nederlandse handen. Nynke Oud bij Wiesbaden en Britt Bongaerts bij Schwerin, dat afgelopen week nog dik in Sliedrecht had gewonnen en dat nu herhaalde in Wiesbaden Get werd 0-3 (18, 16, 12). Oud scoorde 2 keer, Bongaerts 1 keer en de drie sets via invalbeurten binnen de lijnen gekomen Nicole Oude Luttikhuis maakte er 3 voor Schwerin. Hier zegt de 34 om 61 eigen score ook alles omtrent de krachtsverhoudingen.

USC Münster won de uitwedstrijd bij Nawaro Straubing met 2-3, via 17-19 in de tiebreak. Demi Korevaar stond vijf sets in de basis en scoorde 9 keer, spelverdeelster Sarah van Aalen werd alleen in de eerste set een basisplaats gegeven. Uitblinker bij Münster was Ivana Vanjak, die 30 keer scoorde.

In de stand gaat Stuttgart aan de leiding met 22 punten, Schwerin is tweede met 21 en de Ladies in Black staan met 18 punten ook nog op het podium. De Rote Raben uit Vilsbiburg staan vijfde met 13 punten, Dresden is zesde (12 punten), Münster achtste (9 punten), Wiesbaden negende (5 punten) en Suhl elfde en laatste met 1 punt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.