Kalinko H1 pakt zege tegen koploper

VoV, 13-01-2020. 10:50 uur. Zaterdag 11  januari kwam VVV Delta heren 1, de koploper uit de poule,  op bezoek bij de mannen van volleybalvereniging Kalinko. De vorige wedstrijd tegen Delta was bedroevend en daarom was Kalinko heren extra gemotiveerd om aan deze wedstrijd te beginnen. Ook Rune Schellingerhout was gemotiveerd, die de wedstrijd mocht beginnen met mooie bovenhandse opslag als mini van de week!

De startopstelling van de heren van Kalinko was de standaard basis, met uitzondering van Nathan die voor Rudy in mocht vallen op de libero positie. Het begin van de wedstrijd liep redelijk gelijk op, tot 9-9 wisten beide partijen geen gaatje te slaan. Delta was er toen blijkbaar klaar mee, en voerde vooral de druk op de service op, waardoor de mannen van Kalinko moeite hadden om aanval op te bouwen. Ook was de gigantische diagonaal van Delta warm geworden, die met een paar harde klappen het gat wist te slaan in het voordeel van Delta.

Op 13-18 was Coach Esther er klaar mee, en vroeg een time-out aan om aan Kalinko heren te vragen waar ze mee bezig waren. Na een wissel van Radek voor onze invallende jonge god Arnaud die met een paar harde ballen, alsof hij 23 jaar oud is, het positieve weer in het veld bracht, verloren de mannen van Kalinko de eerste set met 19-25.

Helaas werd het positieve van het einde van de eerste set, niet meteen omgezet in winnend volleybal bij de mannen van Kalinko. Delta was vastberaden om te laten zien waarom zei de nummer 1 van de competitie zijn. De heren van Delta sloegen al snel een klein gaatje van 3 punten, en lieten dat niet meer los. Toch was de coach van Delta niet tevreden. Op 13-17 in het voordeel van Delta werd hun middenaanvaller eruit gewisseld. Dit was voor Kalinko het moment om de touwtjes in eigen handen te nemen.

Het blok van de mannen van Kalinko begon te lopen, en ook de service pass en verdediging deed er een stapje bij. Dit wekte frustratie op bij de diagonaal van Delta, die vanaf dat moment alleen nog maar in het net of uit wist te slaan. Radek zette hierdoor ook nog een stapje erbij in de service druk, en de heren van Kalinko wisten het tij te keren. De stand is ondertussen 21-20 in het voordeel van de heren van Kalinko, maar Delta geeft nog niet gewonnen, en vecht terug. Mede door Rik zijn harde aanval vanachter de 3 meter en weten de heren in het rood de set binnen te slepen met 28-26.

De heren van Kalinko wisten dat er meer in zat, en met een hoopvolle mentaliteit werd er aan de 3e set begonnen. De winst van de 2e set, zorgde ervoor dat er sterk begonnen wordt aan de rode kant, waardoor er meteen een gaatje was geslagen. Ondertussen was Bart ook wakker geworden, en wist het de Heren van Delta lastig te maken met een sterk blok. Met sterk spel, lieten de mannen van Kalinko zien, waarom zij ook de 3e set zouden mogen winnen. Alles klopte, de pass liep er werd veel verdedigt en ook alle aanvallers wisten veel te scoren.

Delta wist de hele set bij te blijven en lieten zien dat ze een brede selectie hebben, maar de mannen van Kalinko hadden de winst van de set al geroken, en lieten die niet meer gaan. Nathan liet zien waarom hij een blauw shirtje aan had, door een harde aanval van Delta perfect bij Frank te brengen en weer net zo hard teruggeslagen werd door Maarten, maar dan wel met een score. De 3e set werd gewonnen met 27-25.

Met een voorsprong in sets van 2-1, werd de 4e set gestart. Wederom begonnen de mannen van Kalinko sterk. De heren in het rood stonden al snel een paar punten voor op Delta. In de loop van de set kwam de grote diagonaal van Delta weer terug in het veld. Met een paar harde ballen, wist hij zijn team weer op de been te helpen, en werd de druk op Kalinko weer opgevoerd. De mannen van Kalinko. Rik wist nog een aantal keer door het blok van Delta heen te slaan, maar ook hij kon er niks aan veranderen dat de set werd verloren met 22-25.

Toch bleven de mannen van Kalinko positief voor de 5e set. Tenslotte hadden ze al 2 punten gepakt van de huidige nummer 1 in de competitie. De eerste paar punten waren in het voordeel van Delta, maar Kalinko pakte het weer op. Bart wist met een paar blokjes en aanval de voorsprong weer terug te halen. Met 8-7 voor, mochten de heren in het rood weer verder aan de andere kant van het veld. Het leek erop dat tijdens de wisseling van kant, Jolanda bij Maarten in zijn oor had gefluisterd dat het bier allang koud stond. Met dat enorme verlangen, ontketende Maarten en was niet meer te stoppen. Na een kill-block op de diagonaal van Delta, kon Kalinko de set binnen halen met 15-13. Winst op de koploper van de competitie!

Aanstaande zaterdag spelen de heren van Kalinko “uit” tegen Vives HS2.