VCN H1 neemt afstand van de concurrentie

VoV, 13-01-2020. 18:45 uur. Afgelopen zaterdag ontving VCN tegenstander Volley Tilburg in de eigen Oostgaarde. Tilburg bezet momenteel de 7e plek in de Topdivisie, maar liet in de laatste weken voor de winterstop een goede vorm zien. Ze versloegen onder andere de nummer 2 Reflex met 3-2 en nummer 3 Donitas met 3-0.

Er werd verwacht dat het een spannende wedstrijd zou worden. Gelukkig kwam iedereen heel terug van de wintersport en konden Ferry en Juliette beschikken over een fitte selectie, alhoewel een enkeling zijn skischoenen nog aan had in het veld. De starting seven bestond uit Rogier van Leeuwen, Daan Spijkers, Tom van Reeuwijk, Thomas Boerefijn, Lucas Vroom, Ralph Backer en Robert Jansen.

Tilburg zette VCN gelijk goed onder druk en het ging lang gelijk op, maar boven de 20 nam VCN afstand en trok de set naar zich toe met 25-22.

In set 2 barstte het servicegeweld van Tilburg los en keek Capelle direct tegen een achterstand aan. De harde sprongservice, aangevuld met soeverein spel, van Tilburgse zijde bleek onhoudbaar. Deze set ging met 14-25 naar Tilburg.

In set 3 was VCN weer scherp als vanouds en schakelde het team een tandje bij, de service aan Tilburgse zijde was minder gevaarlijk en VCN kon deze set een voorsprong pakken aan de hand van een veel scorende Ralph Backer. De succesvol ingebrachte dubbele wissel met Roland Mijnans en Sharif Gabriel sorteerde ook effect: 25-17.

De laatste set was Tilburg de bovenliggende partij, met wederom veel service- en nu ook aanvalsgeweld konden ze uitlopen naar 12-16. Op die stand schakelde VCN bij en bracht het met twee serviceseries de stand weer gelijk. Op 23-24 kreeg de equipe van Van Hal de kans om deze set snel bij te schrijven, maar lieten het setpoint onbenut. Een serie van punten over en weer bracht de stand daarna een matchpoint bij 27-26 en dat wist Capelle gelukkig te benutten.

eel ruim was het niet, maar de 3-1 overwinning was een feit. Met puntverlies van Reflex en Keistad is er meer afstand genomen en staan de heren 7 punten los.

Volgende week wacht ons een lastige uitwedstrijd bij Inter Rijswijk. We verwachten veel publiek en een scherp Inter Rijswijk – dat ook al uit wist te winnen van de nummer 2. Daarnaast zal ongetwijfeld de speaker weer aanwezig zijn, en wij gokken dan ook dat hij de ploeg zal steunen door herhaaldelijk de creatieve en originele tekst “Inter… Rijswijk” via de microfoon door de zaal te laten schallen.

Gelukkig wacht ons de onvoorwaardelijke steun van oud-speler Joost Groen. Voor hem is deze hal immers 5 minuten fietsen. Daarnaast zou hij af en toe nog eens mee trainen. Het minste dat hij zou kunnen doen is komen aanmoedigen! En een spandoek zou ook prima zijn. Tot daar Joost! Eventueel ander publiek is ook van harte welkom. Half 8 in de Marimbahal te Rijswijk dus.

gh @ VoV. Verslag van/ via Rosa van Agteren, VCN.