CL: VakifBank met één been in halve finale

VoV, 03-03-2020. 18:30 uur. In Moskou speelden vandaag Dinamo Moskou en VakifBank Istanbul hun eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Morgenavond wordt de tweede partij in Stuttgart gespeeld (vs. Conegliano), de andere twee duels zijn in verband met het Coronavirus tot nader datum uitgesteld.

In de openingsset had VakifBank geen enkel probleem om de zege binnen te halen. Vlot werd er een ruime voorsprong genomen, die Moskou bij 6-12 en 10-18 in de time out dwong. Dat leverde geen verbetering op, Milena Rasic en Gabi scoorden de punten tot aan de 13-24. Met een blokpunt pakte VakifBank de dikke 13-25 setwinst. Met 9 om 15 aanvallende en 1 om 6 blokpunten in deze set was de Turkse ploeg een maatje te groot

De tweede set week in spelbeeld niet veel af van de eerste. Bij 5-9 moest Moskou al naar de zijlijn, dat resulteerde in een inhaalrace naar 11-12, maar toen begon Isabella Haak raak te hameren. Haar ploeg liep uit naar 14-18, daarna zorgden Gabi (ace voor 15-20) en Michelle Bartsch (16-23 en 17-25) voor de ruime zege en de 0-2 voorsprong in sets.

Het eindresultaat in de derde set was hetzelfde als in de tweede, maar het kostte VakifBank meer moeite om dat op het scorebord te krijgen. Het ging lang gelijk op door met name scores van Goncharova in de beginfase. Vanaf de 10-9 tot en met de 14-13 bleef Moskou via een sterke side out voor. VakifBank nam de leiding over (14-17), zag Moskou de aansluitingstreffer via een blokpunt door Krotkova maken bij 16-17,  maar nam daarna via Haak, na een mega rally, en Gabi afstand naar 16-20. Moskou scoorde nog één keer, Milena Rasic blokkeerde de 17-25 tegen de vloer.

Isabella Haak werd met 21 punten topscorer, Nataliya Goncharova kwam tot 17 treffers voor Moskou. Beiden staan op de foto hierboven.