MVP-titels voor Timmerman en van der Ent

VoV, 07-03-2021. 4:56 uur. Bij voor nagenoeg alle teams in de Bundesliga dames werd gisteren de voorlaatste ronde van het reguliere seizoen afgewerkt. De stand was daaraan voorafgaand:

• 1> Dresden (45), 2> Stuttgart (45), 3> Schwerin (38)
  • 4> Potsdam (35), 5> Rote Raben (32), 6> VfB Suhl (30)
  • De teams 1 t/m 6 speelden allemaal 18 wedstrijden.
  • 7> NawaRo Straubing 19-21
  • 8> Ladies in Black (16), 9> Münster (16), 10> Wiesbaden (14)
  • De nummers 8 t/m 10 speelden ook 18 wedstrijden.
  • 11> Erfurt 17-5.

Er staan in de resterende wedstrijden nog de toppers Schwerin vs. Dresden en Stuttgart vs. Schwerin op het programma. Afgelopen zaterdag werden gespeeld:

Ladies in Black Aachen vs. USC Münster werd een 3-0 (25-22, 25-23, 26-24) zege voor de dames in het zwart en leverde Eline Timmerman de MVP-titel op. Ze scoorde 18 keer, waarvan 2 aces en 4 blokpunten. Ze haalde een aanvalspercentage van 67%. Bij Münster had Demi Korevaar een invalbeurt en Sarah van Aalen nam na een invalbeurt in de tweede set de spelverdeling in de derde over en pakte nog 3 punten mee.

Rote Raben Vilsbiburg vs. SC Potsdam eindigde in een 2-3 nederlaag voor de ploeg van libero Myrthe Schoot, die foutloos stond te spelen op de servepass. De derde en vierde set (23-25, 26-24) waren spannend, de 9-15 daarna niet meer. Ondanks een hogere eigen score (82 om 73) leed Rote Raben een nederlaag, de 34 om 17 foutenlast was daar mede debet aan.

MTV Stuttgart vs. VC Wiesbaden was een duidelijke prooi voor de thuisploeg die dat verschil via onder andere een 61 om 38 eigen score onder streepte. En met 3-0 via 25-18, 25-17 en 25-22. Juliët Lohuis scoorde 2 keer, Hester Jasper pakte tijdens 2 invalbeurten één puntje mee. De midpositie werd bij Stuttgart maar sporadisch aangespeeld, slechts 15 van de 114 set – ups gingen naar de mids (o.a. Juliët Lohuis).

Erfurt vs. Suhl kende drie spannende sets (25-23, 27-25, 23-25), waarna de gasten met Laura de Zwart het lek boven hadden. In de vierde en vijfde set wonnen ze dik (14-25, 8-25) en gingen dus met een 2-3 zege naar huis. De Zwart scoorde 14 keer, waarvan 2 aces en 5 blokpunten. Beide teams scoorden goed in de foutenlast met 38 om 38 punten voor de tegenstander.

Bij de mannen in de Bundesliga werd de laatste speelronde afgewerkt. Herrsching van Luuc van der Ent verloor met 3-2 uit tegen BR Volleys. Met 29-31 in de vierde set dwongen ze de tiebreak af, die met 15-11 werd verloren. Van der Ent werd tot MVP gekozen, hij scoorde 17 keer. Gezien de 79 om 79 eigen score besliste de 33 om 38 foutenlast de wedstrijd.

Lüneburg leed een 3-2 nederlaag bij koploper Friedrichshafen. Het werd er 2-2 in sets via de 22-25 in de vierde set, vervolgens pakte de thuisploeg de vijfde set met 15-9.

Stijn van Tilburg maakte 15 punten voor Grizzlys Giesen in de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Netzhoppers. De gasten hadden in de derde en vierde set met 25-27 en 23-25 net het betere eindschot. Ook hier was de foutenlast (28 om 20) beslissend gezien de 72 om 72 eigen score.