Vizier op volleybal

 

Corona spelbreker Olaf Ratterman Memorial

VoV, 04-05-2021. 5:55 uur. Het was de bedoeling dat gisteravond in Barneveld een Oranjeselectie tegen een team, bestaande uit de ‘beste eredivisie spelers’ van afgelopen seizoen, het ALL Star team, zoals dat was samengesteld door Redbad Strikwerda, Arjan Taaij en Joris Marcelis, trainers van respectievelijk Draisma Dynamo, Amysoft Lycurgus en Active Living Orion zou spelen. Een wedstrijd ter nagedachtenis aan Olaf Ratterman, de in januari overleden trainer / coach van Bielderman Koetsier/SSS.

Helaas kon dit duel vanwege enkele corona besmettingen bij het All Star team niet doorgaan. Uit veiligheidsoverwegingen werd ter plekke besloten het duel af te gelasten en werd ervoor gekozen om de Oranjeselectie onderling te laten oefenen.

De tests bij binnenkomst van sporthal De Meerwaarde wezen uit dat twee spelers van het All Star team positief waren. In overleg met de bondsarts van de Nevobo is vervolgens besloten de All Stars naar huis te sturen. Omdat dit team kort daarvoor nog samen had getraind, was het risico op besmettingen voor Oranje, dat aan de vooravond van het EK kwalificatietoernooi staat, gewoon te groot

De Oranjeselectie, waarin Nimir Abdel-Aziz nog ontbrak vanwege zijn verplichting in de Champions League finale met Trentino afgelopen zaterdag, miste verder nog een ‘vaste klant”, te weten Maarten van Garderen, die onlangs met Ziraat Bankkart kampioen van Turkije werd.

Maarten van Garderen gaf zelf op volleybal.nl de verklaring voor zijn absentie: “De grootste reden dat ik mij deze zomer niet beschikbaar stel, is dat ik na acht jaar winter en zomer gevolleybald te hebben tijd voor mijn familie, vriendin en vrienden wil. Vooral na afgelopen seizoen, waarin ik negen maanden alleen in Turkije zat, sta ik volledig achter deze keuze, alhoewel ik het natuurlijk erg jammer vind.”

De Oranjeteams, die onderling tegen elkaar speelden bestonden uit:

Team Held: Wessel Keemink, Steven Ottevanger, Stijn van Tilburg, Luuc van der Ent, Fabian Plak, Gijs Jorna en Bennie Tuinstra.

Team Piazza: Gijs van Solkema, Just Dronkers, Wouter ter Maat, Thijs ter Horst, Robbert Andringa, Michaël Parkinson en Twan Wiltenburg.

Team Held sloeg in de eerste set na 4-2 achter het gaatje naar een 4-9 voorsprong en wist ondanks productieve buien van Wouter ter Maat en Thijs ter Horst bij Team Piazza dat verschil naar de big points te brengen. Stijn van Tilburg was rond de twintig punten erg slagvaardig, Fabian Plak serveerde met een ace het setpoint op het scorebord (15-24), waarna Gijs Jorna de set afmaakte. 1-0 voor Team Held.

In de tweede set waren Wouter ter Maat en Thijs ter Horst opnieuw de veel scorende mannen in team Piazza, al moeten we wel eerlijk bekennen dat we een groot deel van de set misten door foutmelding 232011 tijdens de livestream uitzending. We dachten nog, dan zijn er wel al heel veel foutmeldingen aan voorafgegaan waren, namelijk 232010, of er zijn wel heel veel soorten mogelijke foutmeldingen in de foutmeldingendatabase. Enfin Team Piazza bracht de stand op 1-1.

In de derde set ging het tot aan het eind gelijk op. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, hielden elkaar op de weg naar de big points in evenwicht, Bij 23-23 was ervoor zowel team Held als Team Piazza de kans om in sets op voorsprong te komen. Team Held kreeg setpoint tegen, Jorna maakte het ongedaan, spelverdeler Wessel Keemink serveerde zijn ploeg na de side out vervolgens naar de winst.

Blijkbaar was die tik de genadeklap, al is dat wel een heel groot woord voor een nederlaag in een onderling duel. Team Piazza, dat toch het merendeel van de A-selectie in de opstelling had, kon zich niet meer herpakken en ging in de vierde set ruimschoots ten onder. Je zou zomaar kunnen denken, dat het zware seizoen in Italië, Turkije, Polen, België, Duitsland en Frankrijk zijn tol eiste. Ook al hadden de spelers bij de tegenpartij het natuurlijk in Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Nederland ook niet voor niets gekregen. Piazza, de coach van Team Piazza, zal voor het EK kwalificatieduel tegen Kroatië (vrijdag om 18:30 uur) altijd een beroep kunnen doen op spelers uit de selectie van Team Held.

De Nevobo gaat de wedstrijd tussen Oranje en de Eredivisie All Stars op een later moment nog wel organiseren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SSS Barneveld.