Vizier op volleybal

 

ComputerPlan VCN haalt maximale uit de contributie

VoV, 17-05-2021. 12:35 uur. In de laatste week van de competitie mocht VCN nog tweemaal aantreden, één inhaalwedstrijd en één reguliere pot.

Afgelopen woensdag was de wedstrijd tegen Bielderman Koetsier/ SSS. Een garantie voor strijd – eerder werd het al 3-2 in Barneveld. Coach van Hal had een makkelijke avond, want hij had niet veel keus. Wegens blessures bij Ralph Backer, Lucas Vroom en Vincent Smid en afwezigheid van Sharif Gabriel en Matthew Immers was er een zwaar tekort aan spelers. Koen Herrebout viel vandaag in op midden, eerder deed hij dit tegen Talentteam al verdienstelijk, en vandaag was hij weer aan de beurt. De overige spelers waren Tom Feldkamp, Thomas Boerefijn, Ferdy van Dijk, Roland Mijnans, Tom van Reeuwijk en Rogier van Leeuwen.

VCN opende sterk en kwam tot een voorsprong van 23-19, een misser van de scheids en wat missers van ons, en het was weer 24-24. Over en weer bleef men scoren tot bij een score van 34-36 de beslissing kwam in het voordeel van SSS. In set twee kon VCN het voortouw nemen en gaf ditmaal de voorsprong niet uit het handen. Zo werd het 1-1.

In set 3 kwam VCN niet onder de druk uit van SSS en bepaalde SSS het tempo. In set 4 kwam Robert Jansen in het veld voor Roland Mijnans. Thomas Boerefijn kon veel punten binnenslepen met ballen via de rechterpink van de rechtsvoorblokkeerder. Circus Jansen had nog een paar mooie doortikballen en wist SSS weer eens op de kast te jagen. Koen Herrebout, a.k.a. de “Hamer van Prinsenbeek” sloeg nog enkele ballen met het vuistje vernietigend naar beneden.

Set 4 werd naar binnengetrokken en zo was er weer een grande finale. Helaas had VCN hierin niets meer in te brengen, de pijp was leeg, de koek was op, en de wedstrijd ging verloren. Desondanks een prima prestatie met een geïmproviseerde opstelling. Tom van Reeuwijk en Thomas Boerefijn streden om de topscorerstitel, maar deze strijd werd ruim gewonnen door Thomas Boerefijn, die toevallig ook dit stukje schrijft, met 34 punten.

Dan de wedstrijd tegen Taurus. Marco Borsato schalde uit de speakers, afscheid nemen bestaat niet. De 5 verlaters werden in het zonnetje gezet.

Daan Spijkers hangt zijn schoenen aan de wilgen. We konden nog eenmaal een glimp van hem opvangen. Daan, bedankt voor je inzet, en we hopen dat je nog eens terugkeert als één van de 5.000 man op de tribune.

Dan was er ook het afscheid van volleybaldier Ralph Backer. De Adelaar vliegt uit en verlaat het nest. Niet definitief. Hij blijft op zijn kleintjes passen, in de vorm van het assistent-trainerschap. Zijn aantal jaren in het eerste van VCN zijn niet bijgehouden.

Ook Roland Mijnans ambieert een functie elders. Wegens aanhoudende knieproblemen kan Roland zijn carrière in de Eredivisie helaas niet voortzetten. Na 9 jaar in het eerste kunnen we Roland bedanken voor de bewezen diensten. “Mooi geweest”, aldus Roland.

Teammanager Stefan Roobol stopt wegens de komst van een kleine Stefan. Veel geluk!

Thomas Boerefijn stopt na 4 jaar in het eerste vanwege wat fysieke tegenslag. “Missie voltooid” aldus Boerefijn.

Dan naar de wedstrijd: Robert Jansen startte aan service en ging als een razende tekeer. Al spoedig was het einde van de set nabij. Taurus kwam niet onder de druk van het goed spelende VCN uit. In razend tempo kon VCN set 1 bijschrijven en daarna ook set 2.

Toen was Taurus wakker en begonnen ze met spelen. In hetzelfde tempo gingen nu de sets naar Taurus. De tweede lange diagonaal aan de kant van Taurus sloeg behoorlijk wat punten binnen, en Theo Maassen blokte behoorlijk wat punten. Set 3 en 4 gingen dus naar Taurus. Bij aanvang van set 5 ging VCN scherp uit de startblokken. Tom van Reeuwijk, getergd door het verlies van de titel eerder deze week, kon nu zegevieren met de topscore. Dat Boerefijn na woensdag inmiddels mank liep deerde hem niet. Roland, bezig aan zijn laatste set als eredivisiespeler, bediende zijn aanvallers op hoog tempo.

Ralph Backer kon helaas niet op voor de publiekswissel, “er is toch geen publiek” aldus Backer. Bij een kantwissel met 8-5 voorsprong hoop je op winst. Helaas. Taurus gaf gas, VCN verloor de controle over de passing en scoorde enkele ballen niet. Met 15-13 ging de set verloren. Weer winst voor Taurus helaas. Daarna was er een lach en een traan voor de afzwaaiers, definitief afscheid volgt binnenkort.

Dan nu tijd voor de bedankjes! Alle sponsoren, dank voor het mogelijk maken van dit avontuur. Daarnaast zeker ook aan alle vrijwilligers dank voor het verzorgen van alle faciliteiten en het hele circus rondom de wedstrijd!

Tot volgend jaar.

gh @ VoV, verslag van Thomas Boerefijn, ComputerPlan VCN.