Vizier op volleybal

 

Het programma in de Eerste Divisie A (m)

VoV, 26-11-2021. 5:47 uur. Nadat SSS-heren 2 Barneveld vorige week uit bij VVH verloor, de toenmalige nummer twee op de ranglijst, moeten ze het zaterdag opnieuw als koploper tegen de nieuwe nummer twee opnemen. Dit keer in eigen huis tegen Avior, dat twee wedstrijden meer speelde en twee punten op de koploper achter staat. Thuis zijn de Barnevelders nog ongeslagen en het zal u niet verbazen dat ze dat ook willen blijven. Aan Avior de taak om te proberen daar wijziging in te brengen.

In Groningen is het Veracles vs. Donitas dag. Een stuk of veertien teams van beide clubs spelen hun stadsderby om de punten, zo ook de Heren 1 ploegen, die als de nummer negen (Donitas, 7-16) en tien (Veracles, 6-10) in de ranglijst staan. De cijfers spreken voor Donitas, of de punten dat ook gaan doen?

Hekkensluiter Apollo 8 (7-3) speelt thuis in Borne tegen C.S.V. (7-16). Als Apollo het aantal gewonnen sets tot nu in de eerste zeven wedstrijden verdubbelt behalen ze een 3-2 zege, hetgeen dan meteen de eerste winst van het seizoen is. C.S.V. zal ze die vreugde niet ten koste van henzelf gunnen en gezien de middenmoot, waar vijf teams op drie punten van elkaar staan, zullen ze net als vier van hun voorgangers voor de volle buit gaan. Geef ze eens ongelijk!

Renswouw (5de, 7-19) speelt thuis tegen Set-Up (6de, 7-17). De bezoekers zijn met een goede serie bezig waarin ze tien sets achter elkaar wonnen, hetgeen hen een mooie plaats in de middenmoot op leverde. De thuisploeg zal die serie gewonnen sets willen doorbreken, sterker ze zullen voor de winst gaan. Dat ze afgelopen week met 4-0 van VC Zwolle verloren, waar Set Up eerder met 4-0 van won, moeten ze maar even niet te lang over nadenken.

DIO, de nummer vier in de stand met 6-22, kan tegen VC Zwolle (7de, 7-160 zijn opmars dwars door de ranglijst voorzetten. Op de keeper beschouwt staan zij als virtuele koploper op dezelfde hoogte als SSS-heren 2. Als ze de volle buit aan die inhaalwedstrijd overhouden en dan zijn ze VVH en Avior voorbij. Dat waarmaken kan maar het beste meteen via een ruime zege op VC Zwolle onderstreept worden.

VVH heeft een vrije dag.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto jan van den Noort.

PS: Indien er wedstrijden uit deze divisie uitgesteld worden nemen we dat op in onze VoV Weekend Top 10 (en meer) op zaterdagmorgen.