Annick Meijers en Indy Baijens midweekse MVP ’s

VoV, 17-03-2022. 12:15 uur. In de Bundesliga werden gisteren een vijftal wedstrijden afgewerkt. Het nieuws bij NawaRo Straubing was niet de 1-3 nederlaag in eigen huis tegen SC Dresden, men is in Straubing wel een beetje gewend aan het verliezen tegen de topclubs uit de Bundesliga, maar de bekendmaking van het vertrek van hoofdtrainer Bart-Jan van der Mark. Hij verlaat de club na twee jaar aan het eind van het seizoen.

Gisteravond ging NawaRo geweldig van start met een 25-15 zege in de eerste set, helaas was het vervolg minder goed. Met 22-25 en twee keer 19-25 gingen alle punten met de bezoekers uit Dresden mee. Puck Hoogers scoorde 15 keer, Anna Mebus had na een blessureperiode in de derde set een invalbeurt en begon in de vierde in de basis

VfB Suhl behaalde op eigen veld een 3-1 zege tegen Erfurt. Met een benauwde 26-24 in de vierde set konden ze de tiebreak voorkomen, daarvoor hadden ze de eerste en derde set met 25-21 en 25-19 gewonnen. Erfurt trok in de tweede met 18-25 aan het langste eind. Anniek Meijers werd tot MVO gekozen. Helaas is er geen matchreport van het duel beschikbaar, waardoor we u niet de persoonlijke prestaties van Annick Meijers en Laura de Zwart kunnen melden.

Dat kunnen we wel van Indy Baijens, die gisteravond bij Vilsbiburg vs. SC Schwerin tot MVP werd gekozen. Haar ploeg won met 2-3 bij de Rote Raben. De thuisploeg kon twee keer een achterstand ins ets wegwerken, via 26-24 in de tweede de 16-25 uit de eerste en via 25-21 in de vierde de 20-25 uit de derde. Met 8-15 had Schwerin na vier sets het meest over. Indy Baijens scoorde 17 keer, waarvan 7 keer blokkerend. Femke Stoltenborg had een invalbeurt.

USC Münster, dat nog steeds zonder iris Scholten speelt, verloor op eigen terrein met 0-3 van de Ladies in Black uit Aachen. Ze kregen 21, 18 en 20 punten per set tegen.

• 12> VC Neuwied 18-1

Er zijn 22 wedstrijden in het reguliere seizoen te spelen. De Top 8 speelt de play–offs.