Winst in B-poules voor Eurosped en TV Limburg

VoV, 25-04-2022. 5:28 uur. In de zogenaamde B-poules bij de dames en heren werden gisteren twee wedstrijden gespeeld. Bij de dames ontving FAST het Vroomhoopse Eurosped en bij de heren had TV Limburg thuisvoordeel tegen ZVH.

Eurosped kon in de eerste set een 10-7 achterstand naar een 12-14 voorsprong ombuigen, FAST kwam sterk terug (van 16-20 naar 20-21 en 23-23) maar slaagde er niet in om de set voor zich te beslissen (23-25). In set twee was Eurosped de bepalende ploeg en met de serie van 8-13 naar 8-20 namen ze een voorschot op de ruime 11-25 winst.

In de derde set pakte FAST de zege door na 19-19 vijf punten op rij op het scorebord te zetten (24-19) en vervolgens bij derde gelegenheid de set binnen te halen (25-21). Het leek bij 23-21 in de vierde set een vijfsetter te gaan worden, echter wist Eurosped net als in de openingsset precies op tijd voor een ommekeer te zorgen en met 23-25 de winst binnen te halen.

Anna Zijl, Evie van Kerkvoorde (beiden Eurosped) en Michelle Koolen scoorden alle drie 17 keer. Eurosped had blokkerend een 5 om 10 voordeel,  aanvallend was FAST met 52 om 48 punten de betere.

De stand is nu:

• Eurosped 2-5
  • Voltena 2-4
  • FAST 3-4
  • Set-Up ’65 3-2

Bij de mannen pakte TV Limburg de koppositie terug, die ze zaterdag aan SSS Barneveld hadden moeten afstaan. Thuis tegen ZVH was er een ruime en overtuigende 3-0 winst via de setstanden 25-18, 25-14 en 25-21.

De vijf punten voorsprong in de eerste set bij 10-5 hield TV Limburg via 15-10 en 20-15 vast. In de finale maakten ze er zeven van via 25-18. In set twee walste de thuisploeg via 15-6 en 19-7 met 25-14 over de gasten heen. En in de derde set maakten ze de klus met 25-21 af. ZVH kon tot 19-18 bijblijven, maar verloor toen de aansluiting.