Vizier op volleybal

 

Piersma/ Poiesz naar Round of 12.

VoV, 09-07-2022. 00:11 uur. Het duo Brecht Piersma/ Desy Poiesz had zich via winst in de kwalificaties geplaatst voor het Pro Tour Futures toernooi in Lecce, Italië. In hun poule speelden ze het eerste duel tegen Cali/ Tega uit het gastland. In de eigen score waren beide duo’s goed tegen elkaar opgewassen met 27 om 25 punten, maar het NL-duo verloor de strijd op de foutenlast. Maar liefst 15 keer scoorden ze voor de tegenstander, waarvoor ze 6 punten terugkregen. Per saldo eindigde de wedstrijd in 21-18 en 21-13 voor Italië.

In de verliezersronde van poule B namen Piersma/ Poiesz het op tegen het Duitse duo Christ/ Kotzan. Er moest gewonnen worden om in het toernooi te blijven. En hetgeen moest gebeurde ook. Brecht Piersma en Desy Poiesz behaalden weliswaar via twee nipte 19-21 setstanden een 0-2 zege, maar nipt was ook ruim voldoende om door te gaan.

Opnieuw was de Nederlandse foutenlast hoog (8 om 13) ten opzichte van hetgeen het duo aan punten terugkreeg van de Duitse dames, maar dit keer was de eigen score wel voldoende om als winnaar over de zijlijn te stappen.

Via deze zege plaatsten Piersma/ Poiesz zich voor de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale. In de Round of 12 nemen ze het zaterdag om 12:00 uur op tegen het Canadese duo Glagua/ Sorra.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.