Montpellier: Sengers/Boehlé naar KO-fase

VoV, 26-08-2022. 18:20 uur. Bij het Future Pro Tour toernooi in Montpellier waren Sengers/ Boehlé rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi en zij kwamen vandaag voor de tweede keer in actie. Hun tegenstanders waren het Noorse duo Ringoen/ Sunde.

In de openingsset kwam het NL-duo via o.a. een kill-block van Sengers en een aanvallende fout van Noorwegen met 5-4 voor, na met 1-4 achter te hebben gestaan. Teams wisselden elkaar aan de leiding met enige regelmaat af. Zo werd het 5-6, 10-8, 12-13, 15-14 (blokpunt Sengers) en 17-16 (blokpunt Sengers), voordat bij 17-18 de big points begonnen. Noorwegen kreeg het eerste setpoint op 19-20, dat maakten Sengers/ Boehlé ongedaan, net als de setpoints die nog volgden tot aan 23-23. Op 23-24 lukte dat niet meer en ging de winst met 23-25 naar Noorwegen.

In de tweede set pakten Sengers/ Boehlé meteen het initiatief en kwamen met 8-3, en 11-6 voor, waarna ze met 13-8 de technische time out ingingen. Puntje voor puntje kwamen de Noren dichterbij, de tactische time out van Nederland was noodzaak bij de 18-16, na de pauze was het eerste punt ook voor Noorwegen. Met een slim en bekeken doortikbal scoorde Sengers de 20-17, waarna het NL-duo de set met 21-18 won.

In de tiebreak sloeg Nederland zich naar 3-2 bij de eerste veldwissel.  Het verschil bleef minimaal, bij 8-7 was er weer een veldwissel. Met een monsterblock scoorde Sengers de 9-7, waarop Noorwegen heel snel de parasol opzocht. Na de Nederlandse foutserve (11-10) scoorde Noorwegen een monsterblock (11-11). Het bleef spannend (13-12) tot de laatste side out score en de breakpoints voor de 13-15 Noorse winst.

Sengers/ Boehlé komen op éénmaal winst en éénmaal verlies in de poule en zijn in ieder geval verzekerd van verdere deelname in de KO-fase.

Nijland/ Versteegen speelden hun tweede partij in de poule tegen het duo Patte/ Platre. Beide ploegen hadden hun eerste partij verloren en het ging dus om handhaving in het toernooi.

In de eerste set namen Patte/ Plattre na de technische time out bij 10-11 afstand naar 11-15. Die vier punten verschil hielden ze in het resterende deel van de set vast en via 13-17 en 15-19 wonnen ze de set met 17-21.

In set twee liepen Nijland/ Versteegen uit naar een zeer comfortabele 12-6 voorsprong. Het verschil werd gaandeweg steeds kleiner en via 15-11 en 15-13 werd het 17-15. Na die stand serveerde de tegenstander zich met een serie van vijf punten naar de 17-20 voorsprong, waarna ze de set met 18-21 en de wedstrijd dus met 0-2 wonnen. Nijland/ Versteegen eindigen als laatste in de poule en zijn dus uitgeschakeld.