Vizier op volleybal

 

Aanstaand weekend NK Beach

VoV, 19-08-2020. 14:00 uur. Aanstaand weekend, vanaf vrijdag 21 augustus om 11:00 uur (begin kwalificatietoernooien) wordt in het The Hague Beach Stadium in Scheveningen het NK Beachvolleybal voor zowel de dames als de heren gespeeld. Zaterdag wordt er begonnen met het hoofdtoernooi zondag 23 augustus staat vanaf 9:00 uur de finaledag op de agenda. Met op zondag ook de primeur voor het NK King of the Court.

In acht poules strijden de dames in het kwalificatietoernooi voor een plekje bij de laatste zestien, die zaterdag in actie komen. Bij de dames in deze poulefase nemen o.a. deel Iris en Susan Reinders (poule A), Wies Bekhuis/ Nadine Everaert (poule B), Nova Marring/ Wies van Solkema (poule E) en Sarah van Esch/ Anique Tavenier (poule G).

Geplaatst bij de dames voor het hoofdtoernooi zijn de duo’s Raïsa Schoon/ Katja Stam, Sanne Keizer/ Madelein Meppelink, Emma Piersma/ Esmee Priem, Emi & Mexime van Driel, Puk Stubbe/ Julia Wouters, Mered de Vries/ Pleun Ypma, Annemieke Driessen/ Ilke Meertens en Marleen van Iersel/ Jantine van der Vlist. Het laatste duo is nieuw, nadat Joy Stubbe eerder deze maand de samenwerking met Marleen van Iersel beëindigde. Jantine van der Vlist stopte na deelname aan de OS 2016 in Rio met topsport, maar is dus nu weer terug in het zand.

Sanne Keizer/ Madelein Meppelink zijn als eerste geplaatst en zullen om die plaatsing waar te maken moeten doen wat hen in de afgelopen drie finales van de Eredivisie Tour in Zaanstad (2x) en Almelo niet lukte, namelijk Raïsa Schoon/ Katja Stam verslaan. Als beide teams tenminste de finale halen.

Bij de heren komen ook acht teams rechtstreeks in het hoofdtoernooi. Dat zijn de duo’s Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen, Christiaan Varenhorst/ Steven van der Velde, Stefan Boermans/ Yorick de Groot, Jasper Bouter/ Ruben Penninga, Matthew Immers/ Leon Luini, Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven, Thijmen Heemskerk/Thijs  Nijeboer en Cain van Hal/ Sven de Koe.

Hun tegenstanders komen ook uit de voorrondes van aanstaande vrijdag. In acht poules strijden drie koppels voor de poulezege en een plaats in de tussenronde. De nummer drie in de poule kan naar huis, de nummer twee treft de winnaar van een andere poule, net als de winnaar van de poule de nummer twee van een andere groep treft.

De acht duo’s die deze ronde ongeschonden doorkomen gaan naar het hoofdtoernooi, waarin dus 16 teams vanaf zaterdag gaan uitmaken wie zich Nederlands Kampioen beachvolleybal mag noemen. Zondagmiddag worden vanaf 13.30 uur de verschillende finales gespeeld.

In de voorrondes komt onder andere uit het nieuwe duo Wessel Keemink/ Sven Vismans als opvolger van het duo Vismans/ van Steenis, dat uit elkaar is gegaan, zij hebben hun samenwerking beëindigd, een aantal teleurstellende resultaten lag aan deze beslissing ten grondslag.  Vismans en Keemink vormden al eerder een succesvol duo, zij namen in 2015 deel aan het WK in eigen land en pakten in 2016 de NK-titel.

Uiteraard informeren we u t.z.t. over het verloop van het NK.

gh @ Vizier op (Beach)volleybal. Foto FIVB, Keizer/ Meppelink zijn als eerste geplaatst.