Abdel-Aziz c.s. bewijzen team ter Horst goede dienst

VoV, 15-12-2020. 5:32 uur. Gisteravond kwamen in Italië de nummers één en twee van de ranglijst in actie. Koploper Perugia van Thijs ter Horst speelde uit tegen Padova, Trentino van Nimir Abdel-Aziz ontving Civitanova, de nummer twee van de ranglijst.

Perugia had het bij de nummer tien van de ranglijst niet gemakkelijk. In ieder geval moeilijker dan de eerste indruk bij de 0-3 winst zou doen vermoeden. In de openingsset bleef Padova tot 14-11 leidend, Perugia nam over bij 14-16 en bleef het verschil van een paar punten tot 22-24 vasthouden. Bij 24-24 was er even weer evenwicht, waarna Perugia de strijd voor zich besliste (24-26).

In de tweede set een soortgelijk verloop, nu had Padova de leidende positie tot 19-16. De omslag volgde met de serie naar 19-20. De thuisploeg knokte zich opnieuw in kansrijke positie bij 23-22, maar kreeg vervolgens drie punten op rij tegen voor de 23-25 eindstand. De derde set ging van 8-9 naar 10-16 en 14-19. Nu hield Perugia het initiatief en won dik met 15-25.

Ter Horst stond twee sets in de basis en had in de derde een invalbeurt. Hij scoorde 7 keer, haalde een aanvalspercentage van 55%. In de eigen score was zijn ploeg twee punten beter (47/49), in de foutenlast scoorden ze 12 keer minder vaak voor Padova dan omgekeerd.

Nimir Abdel-Aziz boekte met Trentino een 3-0 zege tegen Civitanova. En hij had bij deze zege een stevige inbreng met 17 punten, waarvan 4 aces.

De teams liepen in de eerste set in de score lang gelijk op (tot 18-19), waarbij Abdel-Aziz en Lucarelli veel punten voor de thuisploeg maakten. Trentino kwam via een ace van Abdel-Aziz op 21-19, zijn scorende aanval zorgde meteen daarna voor 22-19, waarmee het gaatje voor de 25-22 winst geslagen was.

In de tweede set liep Trentino uit naar 10-5, Civitanova kwam terug naar 10-9, een tweede demarrage in de score, via punten van Abdel-Aziz, bracht de thuisploeg op 19-15, maar Civitanova kwam weer terug op één punt afstand (19-18) en nam de leiding over bij 21-22. Abdel-Aziz scoorde 24-22 als afsluitend punt van de serie van drie, waarna op de side out de 25-23 volgde voor de 2-0 stand in sets.

In de derde en laatste set domineerde Trentino het gebeuren binnen de lijnen getuige de 7-4, 11-5 en 13-8 tussenstanden tot halfweg de set. Daarna kwam Civitanova nog wel opzetten (19-17) maar slaagde er niet in de kloof te dichten. Via 23-20 werd het 25-22.

De stand is nu 1> Perugia 13-36, 2> Civitanova 13-31. Trentino staat 8ste met 11-18. Theoretisch is voor de ploeg van Abdel-Aziz de derde plaats nog bereikbaar als ze de inhaalwedstrijden met succes en de volle buit afsluiten. Padova is 10de met 13-11.