Activia boekt derde winst op rij

VoV, 18-03-2024. 12:09 uur. Voor de vierde keer dit seizoen stonden Somas Activia en Peelpush tegenover elkaar. En voor de derde keer was het Somas Activia die er met de winst vandoor ging. Bij de warming up kreeg Somas Activia met een paar tegenvallers te maken. Spelverdeelster Isis Neeskens en diagonaal speelster Gaya Neeskens bleken niet inzetbaar te zijn. Met Bregje Wijnhoven als spelverdeelster en Liselotte Spoormakers als diagonaal begon Somas Activia sterk aan de wedstrijd.

Na een foutenfestival in de beginfase nam Somas Activia het voortouw. Via 3-2, 6-5 en 8-7 serveerde Liselotte Spoormakers haar ploeg naar 11-7. Somas Activia gaf de voorsprong eenvoudig weg door een sterke servicebeurt van Peelpush: 14-13. Somas Activia pakte de draad weer op en liep uit naar 20-16. In de slotfase van de eerste set werd het verschil tussen de ploegen weer wat kleiner: 21-19. De slotfase van de set werd weer gekenmerkt door fouten. Drie servicefouten in de slotfase, maar de winst bleef in Sinttunnis: 25-22.

Peelpush betere ploeg: In de tweede set was Peelpush de betere ploeg. Aanvallend kregen de dames uit Meijel de overhand en de blokkade en verdediging van Somas Activia konden niet voldoende weerstand bieden. Punt na punt liep Peelpush weg: 1-3, 5-9 en 9-16. Met Jody Selten voor Jil Lamers probeerde trainer/ coach Michael Beugelsdijk het tij te keren. Dat bleek tevergeefs en Peelpush stevende af op setwinst: 17-22. Somas Activia sputterde nog even tegen maar setverlies van onvermijdelijk: 20-25.

Somas Activia knokt terug: In de derde set bleef Peelpush de betere ploeg. Somas Activia bood weliswaar meer weerstand en kon tot 7-7 bijblijven. Daarna was het de aanvalskracht van Peelpush die de overhand kreeg. Peelpush nam een voorsprong: 10-14 en gaf die niet meer weg. Peelpush speelde de set eenvoudig uit, 20-25 nam een 1-2 voorsprong en leek op weg naar wedstrijdwinst. Maar Somas Activia is een ploeg geworden die niet zomaar de kaas van het brood laat eten.

Zinderend verloop: In set 4 waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Peelpush ging op dezelfde voet door, maar Somas Activia wist oplossingen te vinden voor het harde aanvalsspel van Peelpush. Verdedigend wist libero Ellen Willems weer controle te krijgen en de buitenaanvallers kwamen meer tot scoren. De beginfase van de set was nog wel voor Peelpush. Via 1-4 en 5-9 namen zij een voorsprong. Punt na punt kwam Somas Activia dichterbij en een kill block van Jil Lamers bracht de 10-10 op het scorebord. De dames uit Sinttunnis pakte twee punten voorsprong, 13-11 maar even later was het 13-15 voor Peelpush.

Dat ging zo nog even door: 17-15 werd 17-19 en Peelpush leek met de winst aan de haal te gaan: 17-20 en 18-21. Maar zoals vaker in deze wedstrijd werd de 18-21 tot groot enthousiasme van het talrijk opgekomen publiek omgezet naar 23-23. Somas Activia kwam zelfs op setpoint, 24-23 maar een servicefout bracht de ploegen op 24-24 en even daarna kwam Peelpush op matchpoint: 24-25. Somas Activia bracht de stand weer in evenwicht en een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde voor weer een setpoint voor Somas Activia: 26-25. Somas Activia pakte dat cadeautje dankbaar aan en besliste daarna de set: 27-25.

Spanning en sensatie: De vijfde en beslissende set werd een uitputtingsslag. Beide ploegen gingen tot het uiterste om de winst veilig te stellen. De beginfase ging gelijk op, 4-4 maar daarna nam Somas Activia iets afstand. Isis Neeskens kwam voor de service in het veld en serveerde haar ploeg naar 8-5. Dat leek de beslissing maar in deze wedstrijd bleef alles onvoorspelbaar.

Somas Activia kwam tot 10-8 waarna Peelpush gelijk maakte: 10-10. Een sterke fase van Somas Activia waarin de blokkade Carmen Aarns en Jody Selten scoorde, Jule van Hout een direct punt serveerde bracht de stand op 13-10. Een passfout en aanvallende fout bracht de ploegen weer op gelijke hoogte: 13-13. Het werd nog 14-14 en een time out van Somas Activia bracht de oplossing. Het werd 16-14 en een 3-2 winst voor Somas Activia. Met Charlotte Spoormakers en Jule van Hout als topscoorders werd de derde winst op rij in de eredivisie uitbundig gevierd.

Door de winst van de koplopers in de B poule lijkt de 3e plek het hoogst haalbare. Komende donderdag speelt Somas Activia tegen Dynamo uit Apeldoorn. Ook die ploeg heeft een winnende reeks van zeven wedstrijden achter de naam staan. Somas Activia won de laatste drie wedstrijden. Zou een verrassing mogelijk zijn? Donderdagavond 21 maart 20.00 uur in Apeldoorn wordt het antwoord gegeven.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van en foto via Paul Kempen, Somas Activia. Foto door  Charlotte Aarns.