Activia wint thuis in vijf sets van Peelpush

VoV, 23-01-2024. 5:12 uur. Gisteravond werd in Sint Anthonis de inhaalwedstrijd tussen Activia en Peelpush gespeeld. Een streekderby tussen twee teams die helemaal onderin de Eredivisie staan. Peelpush, derde van onderen, speelde een wedstrijd minder, maar heeft wel een puntje meer.

Activia won met 3-2 via de setstanden 21-25, 25-16, 14-25, 25-19 en 15-8. Peelpush kon de 1-2 voorsprong in sets dus niet in een zege in vier of vijf sets veranderen.

In de sets waren de verschillen steeds duidelijk, bijvoorbeeld pakte Activia in de tweede set al een hele ruime voorsprong bij 8-2 en hield die via 14-8 en 18-10 ook gedurende de hele set vast. In de derde set sloeg Peelpush het verschil na 11-15 met een serie naar 11-21 op de borden en sloot met 14-25 af. In set vier maakte Activia het verschil na 16-15 (naar 18-15 en 22-17) en dwong daarmee de tiebreak af.

Alleen in de eerste set vond er een ommekeer in het scoreverloop plaats. Somas Activia had bij 14-8 een ruime marge opgebouwd, die echter via 16-14 verloren ging en door Peelpush met een serie van zes punten werd veranderd in 16-20. Dat verschil van vier punten hielden ze tot de eindstreep vast.

De noodzakelijke tiebreak werd een prooi voor de thuisploeg. Na de veldwissel bij 8-6 sloegen ze toe met een serie naar 13-6. Om daarna met 15-8 de 3-2 winst te pakken.

Activia had aanvallend (60 om 52), blokkerend (9 om 6) en serverend (5 om 4) de betere scores. Maar speelde ook met de hogere foutenlast  (31 om 26) . Jule van Hout van Activia werd met 20 punten de topscorer van de partij. Haar teamgenotes Jody Selten en Jill Lamers kwamen met 14 en 11 punten ook in de dubbele cijfers. Bij Peelpush haalden Wies Smits (17 punten), Laura Vermaas (12 punten), Nina Evers (11 punten) en Juul Knapen (10 punten) ook de dubbele cijfers.