Vizier op volleybal

 

ADE-verslag van Armixtos: Geen genADE

 

VoV, 20-10-2019. 15:00 uur.  Deze week stond voor ons de wedstrijd tegen Zaanstad D2 op het programma, de nummer 2 op de ranglijst. De omstandigheden waren perfect: een paar teamgenootjes hadden hun pasjes al even geoefend bij een ADE-feestje, de boxen in de sporthal deden het weer en de volledige staf was aanwezig.

Nienke zat nog Down Under en daarom kwam Marjolein haar opnieuw vervangen. Lotte en Denise, die vorige week fysieke schADE hadden opgelopen, waren weer deels inzetbaar. Ook onze captain Malou is bijna volledig hersteld en zij startte samen met Mallory, Lindsay, Daphne, Sandrijn, Misha en Marscha in de basis.

In de eerste twee sets speelden we overtuigend. Lindsay wist haar aanvalsters goed te vinden, het blok stond weer als een huis (14 keer was het raak) en van de serveseries van Misha werd Zaanstad behoorlijk rADEloos. Met 25-13 en 25-21 wonnen we deze sets vrij eenvoudig.

In de derde set kwam Zaanstad steeds meer tot scoren en waren onze dADEn wat minder overtuigend. Met wat wissels probeerden we het tij te keren en met setpoints voor en tegen werd het een spannende eindfase. Uiteindelijk bleken wij over de langste ADEm te beschikken en met 30-28 was deze set voor ons.

In set 4 maakte Marjolein haar comeback en meteen liet ze onze tegenstander kennis maken met haar sterke blok en serve. Het verzet van Zaanstad leek een beetje gebroken en ook deze set was voor ons (25-19). Een mooie teamprestatie, waaraan iedereen haar steentje kon bijdragen.

Volgend weekend zijn we vrij en daarna gaan we ons allemaal weer oplADEn voor de wedstrijd tegen Irene in Bilthoven op 2 november.

gh @ VoV, verslag van Iris Dekker, Armixtos Dames 1