Afgetekende zeges in finales CEV Cup

VoV, 04-04-2018. 6:24 uur. Gisteravond werden de heenwedstrijden bij de dames en heren gespeeld in de finales van de CEV Cup. Bij de mannen ging het tussen Belogorie Belgorod en Ziraat Bankasi Ankara, bij de vrouwen stonden Michanka Minsk en Eczacibasi Vitra Istanbul tegenover elkaar. Bij beide duels ontbrak het aan spanning, en waren de winnaars afgetekend de beste.

De Turkse ploeg Eczacibasi Vitra kende maar heel weinig problemen met de ploeg uit Minsk, het werd 1-3 voor de gasten. In de eerste en vierde set hielden ze de tegenstander twee keer onder de vijftien punten. Het werd 14-25 en 11-25 met de tussenstanden 9-16 en 12-21 in de eerste en 7-16 en 9-21 in de vierde.  Dat was dus wel heel erg duidelijk. De derde set ging met 25-22 naar de thuisploeg, toen kon Eczacibasi een 20-21 voorsprong niet verzilveren, hetgeen hen in de set ervoor bij 19-21 nog wel met 21-25 was gelukt.

Voor 3.200 toeschouwers werd Tijana Boskovic (foto) met 25 punten topscorer, Jordan Larson kreeg er 17 op het scorebord. Met 39 om 54 aanvallende punten, 5 om 12 blokpunten en 1 om 4 aces kwam het grote verschil in eindscore tot stand. In de foutenlast was er maar één puntje verschil.

Belogorie Belgorod was een paar maatjes te groot voor Ziraat Bankasi Ankara. In drie sets, die iets meer dan een uur duurden, zagen de 4.500 toeschouwers de thuisploeg met 3-0 winnen. Ziraat Bankasi kwam in de sets niet verder dan 13, 15 en 14 punten. Aanvallend en serverend werd de overmacht het meest tot uitdrukking gebracht met een score van 52 om 22 punten. Dmitriy Musersky (foto) was letterlijk en figuurlijk de grote man bij de thuisploeg. Hij scoorde 18 keer, haalde een aanvallend scoringspercentage van 84%.