Afscheid bij FAST met derbyzege.

VoV, 03-05-2021. 6:22 uur. FAST speelde gistermiddag de Limburgse derby tegen Peelpush.  Voor drie dames was dit de laatste wedstrijd voor FAST, de dames stoppen of maken de overstap naar een ander team.

Steffi Janshen. Rachel Feron en Lara Hendricks, die volgend seizoen in Zwolle te bewonderen is, zagen hun ploeg de derby tegen Peelpush met 3-0 winnen. Dat kostte in de eerste set nogal wat moeite gezien het scoreverloop. Peelpush bleef tot 19-20 aan de leiding, was bij 22-23 opnieuw kansrijk voor de winst, maar spelverdeelster Feron leidde haar ploeg daarna alsnog nog naar een 25-23 zege.

In de tweede set leverden onder andere Steffie Janshen en Lara Hendricks hun bijdrage aan een zeer ruime voorsprong. Na 5-1, 10-5 bedroeg die bij 18-8 al twee handen vol punten. Peelpush kon daarna nog achterstand goedmaken (21-15) maar verloor duidelijk met 25-17.

In de derde en laatste set had FAST bij 20-14 opnieuw veel afstand genomen en ondanks dat de bezoekers een felle inhaalrace begonnen (21-17, 23-20) lukte het hen niet om er een vierde set uit te slepen. Met 25-22 en 3-0 behield FAST alle punten in eigen huis.

Door deze zege komt FAST met 6-15 op een gedeelde tweede plaats in de stand. Samen met VCN. Eurosped blijft met 7-17 koploper.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Gommans, van links naar rechts Steffie Janshen, Rachel Feron, en Lara Hendricks.