Afscheid van de Stoep met landstitel?

team2016

VoV, 05-05-2017. 5:50 uur. Voor Sliedrecht Sport begon het seizoen op 8 oktober 2016 met de thuiswedstrijd tegen Coolen – Alterno (3-1 winst) en kreeg daarna een vervolg met overwinningen op TTP, Eurosped en VC Sneek. Een domper was het thuisverlies tegen Springendal Set-Up ‘65 (2-3, op 30-10-2016).

In het reguliere seizoen en de beker waren er maar drie teams die de ploeg van Matt van Wezel met een nederlaag naar de kleedkamer stuurden. Naast Set-Up waren dat verder VC Sneek en Flamingo’s. Het reguliere seizoen en de kampioenspoule sloot Sliedrecht Sport als koploper af.  Uit 28 wedstrijden werden 75 punten vergaard, inclusief de startbonus in de kampioenspoule.

Voor Sliedrecht is er aanstaande zaterdag,  na de 1-3 winst van vorige week in Sneek in hun eerste finale van dit seizoen, de mogelijkheid om de hoofdprijs te winnen. Twee setjes zijn daarvoor voldoende. Twee setjes om op een zeer gedenkwaardige manier afscheid van sporthal de Stoep te nemen. Een afscheid dat iedereen in Sliedrecht e.o. zich dan tot in lengte van dagen zal weten te herinneren. Met het kampioenschap afscheid nemen vergeet je nooit meer.

VC Sneek werd in het reguliere seizoen derde en in de kampioenspoule tweede, waardoor zij zich ten koste van Springendal Set-Up ’65 plaatsten voor deze dubbele play – off wedstrijden. Sneek kwam in 28 gespeelde wedstrijden tot 59 punten, inclusief bonus. Zij speelden dit seizoen al twee finales, om de Supercup werd van Eurosped verloren, de Nevobo beker werd tegen Sliedrecht gewonnen. Sneek heeft dus al een trofee in de prijzenkast staan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor nog één.

Die winnen kan de Friese ploeg alleen in twee etappes, eerst moet de 1-3 nederlaag van vorige week ongedaan gemaakt worden, daarvoor moet er met 0-3 of 1-3 gewonnen worden, en dan dient de ploeg van Petra Groenland ook de golden set nog voor zich te beslissen. En dat in het hol van de leeuw. In een sporthal waarvan de thuisploeg en hun fans met een titel afscheid wil nemen.  We kunnen ons makkelijker opgaven voorstellen.

Volgens volleybalverslaggever Maarten Tip is NOS Sport zaterdag live in Sliedrecht aanwezig, de uitzending begint om 15:30 uur, de wedstrijd wordt om 15:45 uur aangefloten. Hélène Geldof (1ste scheids) en Wouter de Baar vormen het arbitrale duo in deze laatste wedstrijd van het dames Eredivisie seizoen.