Vizier op volleybal

 

Alle OS deelnemers (m) in Rio bekend

00MexicoIn een eerder stadium hadden zich al voor Rio al geplaatst Brazilië, USA, Italië, Egypte, Rusland, Argentinië en Cuba.

In de afgelopen week werden aan dit zevental nog vier namen toegevoegd.  Bij het OKT in Japan ging het om vier tickets. Die gingen naar Polen (15), Iran (15), Frankrijk (15) en Canada (12), met tussen haakjes het aantal behaalde punten uit de zeven gespeelde wedstrijden.

Op het moment dat we dit plaatsen is op het OKT in Mexico City de wedstrijd tussen Mexico en Tunesië net afgelopen en heeft gastland Mexico zich verzekerd van het laatste Olympische ticket. Zij maken het dozijn vol, dat straks om het goud gaat strijden.

Op het OKT in Mexico,  waaraan naast deze twee genoemde landen ook Chili en Algerije deelnamen, ging Mexico na twee wedstrijden met 6 punten aan de leiding. Chili stond op hetzelfde aantal, maar had de drie duels er al opzitten. Na de 25-19 winst in de vierde set en de 2-2 setstand plaatste Mexico zich, dat ze de tiebreak met 18-20 verloren was niet meer van invloed op de uiteindelijke eindstand.

In Japan bezetten na Canada Australië (10), China (9), Japan (6) en Venezuela (2) de posities vijf tot en met acht. Gisteren behaalde Japan in de laatste wedstrijd van het toernooi een 0-3 zege op Frankrijk, waardoor ze  voor eigen publiek nog positief afsloten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Mexico.