Alle thuisspelende teams winnen in 1AD

VoV, 07-10-2018. 11:16 uur. En dat houdt dan meteen in dat er een nederlaag was voor koploper Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto, dat Rosstars ongeslagen bleef, dat Auto Kuiper / D.B.S. de nieuwe koploper is geworden en dat bijvoorbeeld Krekkers, Tjoba en VC Zwolle II nog steeds op hun eerste overwinning wachten.

Debutant DBS haalde voor de tweede keer in dit prille seizoen fors uit. Dit keer thuis met een 4-0 zege op het bezoekende Makelaardij Weghorst WVC Volley uit Wierden. De gasten kwamen er hoegenaamd niet aan te pas met 15, 8, 12 en 19 punten per set. DBS gaat in de stand Rosstars en Sudosa – Desto voorbij en nestelt zich op de eerste plaats.

De ploeg uit Rossum is ook nog ongeslagen. Zij boekten voor de tweede keer een 3-2 zege, dit keer waren de buurvrouwen van Krekkers in de tiebreak niet tegen hen opgewassen. Het was drie sets gelijkopgaand, waarbij de gasten middels 22-25, 25-23 en 24-26 op een 1-2 voorsprong waren gekomen. Dit kon niet in winst omgezet worden, Rosstars knokte zich naar een 25-20 zege in de vierde set en gaf daarna het heft niet meer uit handen. Met 15-9 pakten ze vervolgesn de winst.

Sudosa – Desto incasseerde in Sneek een 3-1 nederlaag. Alleen in de derde set waren zij de bovenliggende partij, nadat het in de tweede net niet voldoende was geweest voor de winst. De ploeg uit Assen kwam met 2-1 achter via 25-18, 25-23 en 17-25. De hoop er een vijfde set uit te slepen ging in rook op, VC Sneek II pakte de vierde set met 25-17 en de wedstrijd met 3-1.

Twee teams uit de onderste regionen liepen tegen een 4-0 uitnederlaag aan. VC Zwolle II verloor in Ootmarsum met die cijfers, hetgeen reeds hun derde nederlaag was, waarin geen setje werd gewonnen. Ze kregen 22, 19, 20 en 13 punten mee. Hake Tjoba kon bij VC Bolsward geen set voor zich beslissen. Hun puntenoogst beperkte zich tot 19, 22, 20 en 19 punten.

Dynamo Tubbergen won voor de tweede week achter elkaar via een vijfsetter. Vorige week bij Tjoba, gisteren boekten ze het eerste succes in de nieuwe thuishal tegen Heva VCV Varsseveld. Drie sets was het erg close met setstanden 25-23, 28-30 en 25-21. VCV dwong de tiebreak af met 17-25, maar moest daarin met 15-12 buigen voor de thuisploeg.

De stand is nu, nadat alle teams drie wedstrijden hebben gespeeld: DBS 13, Sneek II 12, Sudosa – Desto en Rosstars 11 en Set-Up II en VC Bolsward 10 punten.  Dus vier nieuwelingen in het linker rijtje. Dynamo staat op 7 punten, WVC op 6, VCV op 5, Krekkers op 3, Tjoba bezet met 2 punten de voorlaatste plaats. Zwolle II sluit de rij met 0 punten.