Vizier op volleybal

 

Alleen maar topduels in Eredivisie mannen.

VoV, 02-12-2022. 6:30 uur. Na een aantal rondes alleen maar teams uit de top zes van de ranglijst tegen teams uit het rechter rijtje te hebben zien spelen belooft het programma van aanstaande zaterdag en zondag meer spektakel te gaan leveren. Dan spelen namelijk de teams uit het linker rijtje tegen elkaar, en dus ook de teams uit het rechter rijtje.

Daar zitten een aantal heel interessante duels tussen. Zoals VC Limax (3de, 11-26) tegen koploper SSS (11-28). Iedereen wil natuurlijk graag een antwoord op de vraag of het SSS lukt om na Lycurgus, Dynamo, Orion en Sliedrecht (vier teams uit het linker rijtje) ook van VC Limax te winnen. Tegenover elkaar staan wel de twee teams die het uitstekend doen en behoorlijk tegen de gevestigde orde in de Eredivisie schoppen, eigenlijk slaan.

SV Dynamo speelt zaterdag tegen Orion, benieuwd of Orion net als vorig seizoen een wake-up call aan Dynamo kan geven. Toen hadden ze dat zetje nodig om kampioen te worden, volgens de trainer. Of is gezien de stand van zaken op de ranglijst nu misschien het omgekeerde het geval. Dynamo staat namelijk halverwege het seizoen al zes punten voor op Orion, dat wellicht nu een wake-up call nodig heeft..

Lycurgus heeft Sliedrecht Sport te gast in Groningen. In Sliedrecht werd het begin oktober 2-3.

In het rechter rijtje speelt PDK Huizen (9de, 11-11) tegen ZvH (12de, 11-5). Hekkensluiter ZvH is aan een goede serie bezig met nipte nederlagen tegen VC Limax en Orion en kan wellicht voor een verrassing zorgen.

TTP (11de, 11-7) en VCN (10de, ook 11-7) gaan met elkaar de strijd aan in een poging een stapje omhoog uit de kelder te maken. VoCASA (8ste, 11-12) en Taurus (7de, 11-13) staan als ranglijstburen bovenin het rechter rijtje. Op de scheiding van links en rechts. Deze confrontatie was in het verleden altijd goed voor veel spektakel en dat zal nu niet anders zijn.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto koploper SSS Barneveld.