Alterno haalt hard uit, weer een vijfsetter voor Compaen

VoV. 26-11-2023. 8:32 uur. De topper Alterno vs. VC Zwolle kende een 4-0 uitslag voor de koploper uit Apeldoorn. Zwolle bleef vier sets onder de twintig (17, 17, 19, 16). Ook Avior kon de volle buit binnenhalen, Set Up IJsselmuiden werd met 4-0 (20, 11, 20, 22) aan de kant gezet.

SV Dynamo H3 ging op bezoek bij Compaen H2 en nam een 1-3 zege mee huiswaarts. Via de setstanden 16-25, 25-20 en twee keer 20-25. Ook in Groningen werd een 1-3 uitslag genoteerd bij Donitas tegen rode lantaarndrager C.S.V. De gasten verloren de eerste set, maar herstelden zich knap met o.a. 24-26 en 23-25 in de derde en vierde set.

Sudosa-Desto H2 speelde tegen de tweede selectie van SSS uit Barneveld en kon met 3-1 vier punten in Assen houden. VVH was gastheer voor Veracles en boekte hetzelfde resultaat. Een 3-1 zege.

• 12> Set Up 8-9

In de Eerste Divisie B leed koploper VC Limax Heren2 een 2-3 nederlaag tegen RVV Katwijk. De duidelijke 25-15 winst in de vierde set gaf nog hoop op een zege voor de thuisploeg, RVV wilde daar niet aan meewerken en won de vijfde set met 12-15

Compaen vs. Next Volley leverde een bijna voorspeldbare 3-2 zege voor Compaen op. Hun zoveelste vijfsetter in dit seizoen, Na 25-27 in de vierde set wist Compaen de vijfde met 15-8 en dus met overmacht te winnen.

De Burgst profiteerde gretig van de vijfsetters van de twee bovenaan staande ploegen. Zij wonnen met 0-4 bij PDK H2. VC WIK vs. Inter Rijswijk H2 eindigde met een 1-3 zege voor de bezoekers uit Rijswijk,

Protos zag Jokers VC met een 2-3 zege naar Maastricht vertrekken.  Met 25-13 hadden ze een vijfde set afgedwongen, die echter met 11-15 verloren ging. Volley Zuid kon na de 3-1 zege tegen US de rode lantaarn meegeven aan hun tegenstander.

• 01> VC Limax H2 9-30
  • 02> De Burgst 9-30
  • 03> Compaen 9-30
  • 04> Next Volley 9-26