Alterno haalt spanning uit kampioenspoule

1617teamfotoAlterno

VoV, 23-04-2017. 7:41 uur. Coolen Alterno heeft gisteravond met een 1-3 zege in Ootmarsum de mogelijke spanning uit het laatste Eredivisieweekend in de Kampioenspoule gehaald. Thuisploeg Springendal Set-Up ’65 II kon de gasten bij lange na niet de baas en bleef ver verwijderd van de vorm waarmee eerder thuis Sliedrecht naar een 3-1 nederlaag werd gespeeld en VC Sneek op een 2-0 achterstand werd gezet. Het leek alsof het ‘heilige vuur’ van moeten en willen een beetje ontbrak, terwijl de gasten vrijuit speelden.

Met serveserie van Linda te Molder (van 5-3 naar 5-8), Juliet Lohuis (van 9-10 naar 9-13) en Silke Schuitemaker (naar 12-17) sloeg Coolen Alterno het belangrijke verschil bij het ingaan van de big points (15-21) op de borden in de eerste set. Set-Up kwam nog terug tot 20-22 maar leed een 21-25 setnederlaag.

In de set die volgde pakte Alterno met weer een paar series (Linda te Molder en Carlijn Oosterlaken) na een 4-2 achterstand een 7-12 voorsprong. Dit keer had Set-Up middels een aantal venijnige opslagen van Melanie Grob het antwoord klaar (13-13). Tot de 21-21 ging het gelijk op, waarna Set-Up de set uitmaakte met 25-21.

In de derde set klopte er bij Set-Up na een 3-0 voorsprong niets meer. Met vijf op zich zelfstaande scores, waarvan er ook nog twee een kadootjes van Alterno waren, kwam Set-Up aan totaal 8 punten. Coolen Alterno scoorde er lustig op los. Maakte de ene serie naar de andere, sloeg 7 aces in deze set, en won met de alleszeggende cijfers 8-25.

In de vierde set ging Set-Up ten onder aan de foutenlast. Maar liefst 12 keer scoorden ze voor Alterno, dat een stuk minder gul was met 3 terug gegeven punten.  Set –Up ging bij 18-17 nog aan de leiding, Bregje van den Heuvel maakte met haar serveserie naar 19-22 een einde aan alle finale play off illusies van Set-Up. Op de side out ging het naar 21-25.

Springendal Set-Up ’65 sluit als derde van Nederland af, de ploeg deed na de tweede plaats van vorig jaar een stapje terug in plaats van het gedroomde stapje vooruit. In Sneek kon men gerust gaan slapen, zonder te spelen had men zich geplaatst voor de play off finale tegen Sliedrecht Sport. Dat wordt dus een ontspannen partij vanmiddag.

Carmen Oude Luttikhuis werd met 17 punten topscorer van de partij. Zus Kirsten kwam tot 14 treffers, waaronder 3 aces en 4 blokpunten. Carlijn Oosterlaken scoorde 15 keer voor Alterno. Juliet Lohuis kreeg er 14, inclusief 5 aces, achter haar naam. Alterno was met hun scores voor aces (12/17), en aanval (36/40) de betere ploeg. Ook maakten ze beduidend minder punten voor Set-Up dan omgekeerd (33/19).

Sliedrecht Sport heeft de thuiswedstrijd tegen Eurosped met 3-0 gewonnen. Daar stond eigenlijk niets meer op het spel. Met 27-25, 25-22 en 26-24 bleken de teams drie sets behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Topscorer werd Daphne Knijff met 16 punten, waaronder 4 aces. Judith Kamphuis kwam tot 13 scores, Carlijn Koebrugge blokkeerde 4 keer raak. Bij de thuisploeg maakte Esther van Berkel er 12, Esther Hullegie pakte 11 punten mee. Qua eigen scores werd de strijd onbeslist afgesloten met 53/53. Eurosped had echter een hogere foutenlast dan de thuisploeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Coolen Alterno.