Vizier op volleybal

 

Alterno moet winnen om niet te verliezen

VoV, 08-05-2018. 6:30 uur.  Deze titel was de laatste zin uit ons verslag van de derde wedstrijd in de play-offs  tussen Sliedrecht Sport en Coolen Alterno.  De ploeg uit Apeldoorn verloor in Sliedrecht met 3-2, na 0-2  voor gestaan te hebben, en kwam op 2-1 achter in wedstrijden. Om in de race te blijven voor de NK – titel zullen ze dus morgenavond, 19:30 uur Mheenhal, moeten winnen om de play – offs niet te verliezen. De stand op 2-2 brengen zal de missie zijn aan de Apeldoornse kant van het net, met de beker naar Sliedrecht terug keren zal aan de andere kant de inzet zijn.

Na de tot nu gespeelde wedstrijden was er voor beide teams een 3-2 zege en een 3-1 in het eerste duel voor Sliedrecht in Sliedrecht. Wat daarin opviel was dat Sliedrecht in de ‘tiebreakduels’ aanvallend domineerde (thuis 72/44, uit 38/58), maar ook met een veel hogere foutenlast speelde dan de ploeg van Ali Moghaddasian (eerste 40/19, tweede 24/41).

In de eerste ontmoeting kwam Alterno goed uit de startblokken (18-25) maar kon daarna geen vuist meer maken. Via 25-17, 25-18 en 25-14 werd een 3-1 nederlaag geleden. Ook toen was Sliedrecht aan het net heersend (aanval 50/36, blok 12/6) maar wisten ze hun foutenlast redelijk te beperken en in de buurt van Alterno te houden.

Op basis van de laatste wedstrijd is Sliedrecht favoriet mede ook vanwege hun drie setzeges op rij, op basis van de eerste thuiswedstrijd in Apeldoorn kan Alterno zomaar opnieuw voor een verrassing zorgen en een vijfde wedstrijd afdwingen. Aanvallend heeft Sliedrecht gewoon meer scorend vermogen, aan Alterno de taak om er (serverend) voor te zorgen dat de gasten hun aanvallende kanonnen niet in stelling kunnen brengen. Of als dat niet lukt via het blok die projectielen onklaar te maken.

Wordt het morgenavond de laatste wedstrijd van het seizoen met Sliedrecht als kampioen of krijgt de titelstrijd op zaterdag 12 mei om 19:30 uur in de Basis nog weer een vervolg. Met dan de ontknoping.

gh@ Vizier op Volleybal.