Alterno neemt een 1-0 voorsprong

Vv Alterno ApeldoornVv Alterno  is de ‘best of five’ serie om het Nederlands kampioenschap begonnen met een 3-2 zege, die na een 0-2 achtertand zwaarbevochten kan worden genoemd. De eerste set ging heel gemakkelijk naar Sliedrecht Sport en ook de tweede bleef Alterno net aan de verkeerde kant van de score. Daarna kantelde de wedstrijd naar Alterno voordeel en liet de ploeg zien sterk in de wedstrijd te staan. Met 25-16, 25-23 en 15-11 werd de belangrijke eerste winst behaald.

Sliedrecht schoot in een tot de nok toe gevulde Alternohal (400 toeschouwers) furieus uit de startblokken en paarde maximaal servicegeweld aan snoeiharde aanvallen via o.a.Celia Diemkoudre. Alterno had hier geen antwoord op, ging op 6-10 en 8-17 in de time out, maar  moest met lede ogen aanzien hoe de gasten met 11-25 over de thuisploeg heen walsten, alle aanmoedigingen ten spijt.  In set twee herpakte de ploeg van Ali Moghaddasian zich en hoewel ze na een 08-14 achterstand nog knap langszij wisten te komen,  werden hen op 20-20 een paar persoonlijke foutjes toch fataal.

Zeker toen in de derde set Sliedrecht op 08-14 voorsprong kwam, zullen velen gedacht hebben dat het met een uurtje bekeken zou zijn en de wedstrijd met 0 – 3 naar de gasten ging maar juist op dat moment begon het bij Alterno beter te draaien. Een zeer sterke serviceserie van Marlou Sommer zorgde er zelfs voor dat Alterno op een 22-15 voorsprong kwam. In deze periode stond het Alterno blok met Celeste Plak en Carlijn Ghijssen – Jans als een huis en scoorde een stuk of vier keer achter elkaar.

Deze 22-15 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en op 24-16 verzilverd waarmee Alterno in ieder geval de eer gered zag en een vierde set nog alles open hield, want uiteindelijk telt alleen de winst en is de uitslag van de wedstrijden secundair.

In deze vierde set bleek wel hoe zeer de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn dit seizoen. Na de tussenstanden 3-0, 6-2, 9-3 en 14-10 was Sliedrecht bij 14-14 weer op gelijke hoogte en ging bij 15-16 voor het eerst aan de leiding. Na de 17-19 kon Alterno terugslaan, Appie Krijnsen moest op 20-19 in de time – out, direct daarna betekende een uitgeslagen bal 21-19. Celia Diemkoudre hield Sliedrecht in de race bij 23-23, daarna  ging de set met 25-23 naar Alterno.

Een vijfde set zou de beslissing gaan brengen en ook in deze barrage gingen de teams stuivertje wisselend door tot 10-10. Vanaf dat moment sloeg Alterno middels o.a. een blok van Carlijn Ghijssen – Jans een klein gaatje naar 12-10, de foutserve zette Sliedrecht op één puntje afstand  en de eerste tempo aanval van opnieuw Carlijn zorgde voor 13-11. Celeste Plak maakte het voorlaatste punt van de wedstrijd (14-11), waarna de winst volgde doordat  ook meteen het eerste matchpoint werd benut. Alterno neemt een 1–0 voorsprong in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Een strijd waarbij alleen drie gewonnen wedstrijden recht geven op ware feestvreugde want hoewel de overwinning van vanavond een fraaie was, staan de tellers a.s. woensdag, als Alterno op bezoek mag in de Sliedrechtse Stoep, gewoon weer op nul.

(Aan de basis van dit verslag staat het verslag van Jos Mulder, website Alterno Apeldoorn.)