Alterno nieuwe koploper in Topdivisie A (v)

VoV, 10-10-2021. 7:35 uur. Door zelf met 0-3 bij VC Zwolle 2, de nummer laatst in de stand, te winnen en door het verlies van koploper Rivo in Assen is Alterno de nieuwe koploper in de Topdivisie A bij de dames geworden.

Alterno kende weinig problemen in Zwolle getuige de 15-25, 17-25 en 14-25 set zeges. Hetzelfde gold eigenlijk voor Sudosa – Desto, dar Rivo op bezoek had. Ook zij waren snel klaar met hun tegenstander. Via 25-15, 25-12 en nogmaals 25-15 kon de ploeg uit Rijssen met lege handen huiswaarts.

En dan was er nog een vlotte 3-0 zege te noteren. In Amsterdam bij US 2 tegen Dynamo Tubbergen. Met name de 25-9 in de eerste set stond wel heel erg snel op het scorebord. Dynamo herstelde zich enigszins (25-21), maar moest daarna nogmaals een diepe buiging voor de ploeg uit de hoofdstad maken. Met 25-13.

Bij de noordelijke derby tussen Donitas en VC Sneek 2 bleven de punten in Groningen.  Drie sets hielden ze de tegenstander onder de twintig punten, alleen in de derde set kon Sneek 2 zich naar een 22-25 set zege spelen daarvoor was er 25-18 en 25-19 verlies, daarna 25-13.

Twee duels werden er via een tiebreak beslist. Bij Apollo 8 dames 2 vs. Veracles kwamen de bezoekers van een 2-0 achterstand (25-23, 25-18) terug naar een 2-2 gelijke stand. Via 15-25 en 16-25. In de vijfde set had de thuisploeg net iets meer over en won met 15-12. In dit korte seizoen alweer hun derde vijfsetter.

In Wierden bij WVC Volley vs. Krekkers vlogen de scores alle kanten op, maar uiteindelijk de goede kant voor Krekkers, dat een 2-1 achterstand (25-16, 18-25, 25-18) omboog naar een 2-3 winst via 18-25 en 11-15. Echt goed was het niet, maar de derbysfeer vergoedde veel.

Alterno staat op 10 punten, Rivo, Krekkers en Donitas hebben er 8. Sudosa – Desto en Veracles volgen met 7, Dynamo Tubbergen staat op 6. De tweede selecties van Apollo 8 en US sprokkelden 5 punten, WVC Volley heeft er 3, de reserves van de eredivisieteams van VC Sneek staan op 2 en die van VC Zwolle 2 nog op 0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.