Vizier op volleybal

 

Amerikaanse spelverdeelster naar PDK

VoV, 26-05-2019. 9:30 uur. Deze week heeft het bestuur van Stichting Topvolleybal PDK een akkoord bereikt met Kendall Cygan. De deze maand 25 jaar geworden Kendall is een Amerikaanse spelverdeelster, die in 2005 is begonnen met volleybal.  Kendalls volleybalroots liggen bij Tstreet volleybal (de club die gerund wordt door 1988 Olympisch volleybalgoud winnaar Troy Tanner) in Irvine Zuid California.

Als University student heeft Kendall vier jaar gespeeld in de starting line-up voor University of Utah in de Pac-12 conference (sterkste divisie in Amerika). Laatste twee jaar was ze actief als captain van het volleybalteam. Als afgestudeerde psycholoog woont en werkt Kendall in Nederland waar ze haar  volleybal loopbaan gaat vervolgen.

Kendall over PDK Huizen: ”De volleybalomgeving die PDK heeft passen bij mijn persoonlijke ambitie. Ik wil mij graag bewijzen in het Nederlandse volleybal en met een trainer als Ali Moghadassian heb ik daar alle vertrouwen in. Ik heb zin om te beginnen aan deze uitdaging bij PDK.”

Jan Kos, voorzitter van de stichting over de komst van Kendall: “Met het aantrekken van Kendall zetten wij als PDK onze ambitie een stabiele topdivisieploeg te zijn kracht bij. Kendall een veelbelovende speelster met de nodige volleybalervaring op hoog niveau. Zij zal ongetwijfeld van toegevoegde waarde zijn voor het team.”

Voor dames 1 is PDK nog op zoek naar versterking op de midden en passer/loper positie. Geïnteresseerde speelsters  worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met Hans Stindt tel 06 – 20 39 07 73

gh @ VoV, bron persbericht PDK Huizen. Foto idem.