Vizier op volleybal

 

Anna Mebus verruilt Zwitserland voor Bundesliga

VoV, 20-05-2021. 14:00 uur. Vanmorgen gaven we een update van Nederlandse speelsters in de Bundesliga. De inkt is bij wijze van spreken nog niet helemaal droog of we kunnen alweer een nieuwe transfer bekend maken. Namelijk die van spelverdeelster Anna Mebus, ze gaat van Volley Düdingen in Zwitserland naar NaWaRo Straubing van trainer/ coach Bart-Jan van der Mark in de Bundesliga en wordt daar collega van Puck Hoogers, die eerder al de overstap daar naartoe maakte vanuit TTP.

Anna Mebus over haar transfer: “Ik heb gehoord dat de fans van NaWaRo Straubing een zwak hebben voor een ploeg die blijft knokken en ze daarom ongeacht hoe de wedstrijd ervoor staat hun ploeg luidkeels en met toeters en bellen blijven aanmoedigen. Ik ben een knokker, tot de laatste ademteug, en denk dat ik daar prima bij zal passen.”

Eerder werd al bekend dat een collega van Mebus bij Düdingen, de midspeelster Samantha Cash, ook de overstap naar Straubing had gemaakt. “Ik verheug me erop dat ik ook volgend seizoen samen met Cash in een team speel, de afstemming met haar was bij Düdingen al prima, dat zal dus bij Straubing alleen nog maar beter worden” aldus Mebus.  “De Zwitserse bergen zal ik wel missen, maar in de omgeving van Straubing is zoveel natuurschoon dat ik ook daar wel tijdens volleybal vrije perioden kan ontspannen. En in de nabijheid zijn diverse grote steden, voor als we erop uit willen”

Bart-Jan van der Mark is erg blij met het aantrekken van landgenote Mebus als spelverdeelster. “Ze is een geweldige meid, ze wil keihard werken en kan door haar gedrevenheid en karakter een hele ploeg op sleeptouw nemen. Precies zo’n type speelster zochten we voor op spelverdeling.”

Mebus tenslotte: “Het is mooi dat het team uit een mix van jonge speelsters en speelsters met de nodige routine wordt samengesteld en bovendien heeft Bart-Jan van der Mark een hele goede kijk op volleybal. Ik zal ongetwijfeld veel van hem kunnen leren. Eigenlijk kan ik het niet afwachten totdat het nieuwe seizoen begint.”

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Volley Düdingen.