Vizier op volleybal

 

Anne Buijs met Praia Clube naar finale in Zuid-Amerika

VoV, 14-05-2023. 6:58 uur. Praia Clube van Anne Buijs is de gastploeg bij het clubkampioenschap van Zuid-Amerika. Daaraan doen drie Braziliaanse teams mee, de totaal zeven deelnemende ploegen zijn ondergebracht in twee poules, Praia Clube komt in groep A uit, Sesi Bauru en Minas in groep B. De finalisten plaatsen zich voor deelname aan de World Cup voor clubteams aan het eind van dit jaar.

Praia Clube won de eerste poulewedstrijd met 3-0 van Boston College uit Chili via de setstanden 25-21, 25-16 en 25-18. De thuisploeg trad aan zonder de vaste basis en had het na de moeizame winst in de eerste set niet meer lastig.

Tegen Regatas Lima uit Peru werd de plaats in de halve finale afgedwongen. Nu kwamen ook de sterspeelsters van Praia in actie. De 25-14 zege in de eerste set was overduidelijk, het 24-26 verlies in de tweede set nipt. Praia Clube herstelde zich daarna en onder aanvoering van Brayelin Martinez en Anne Buijs, die in de wedstrijd goed waren voor totaal 23 en 22 punten, werd en de volgende twee sets met ruim verschil gewonnen. Via 25-14 en 25-10 werd het 3-1 waarmee de poulewinst definitief was.

In de halve finale speelde Praia Clube tegen de landgenoten van Sesi Bauru en had Minas, poulewinnaar in de B-poule, Regatas Lima als tegenstander. Het kon dus zomaar zijn dat straks de drie Braziliaanse teams op het podium staan.

Praia Clube versloeg ook Sesi Bauru in de halve finale met indrukwekkende cijfers. Met 25-16, 25-14 en 25-19 pakten ze het finale ticket en het deelnamebewijs aan het WK voor clubteams. Minas won ook zonder setverlies (19, 17, 18) en de finale wordt dus een Braziliaans onderonsje, net als in de voorgaande jaren.

Die finale wordt vannacht gespeeld. We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto