Anne Buijs scoorde 31 keer!

VoV, 14-11-2017. 5:30 uur. In de Turkse competitie had Anne Buijs heel veel te doen in de wedstrijd van haar ploeg Nilüfer BLD tegen Seramiksan.  Haar spelverdeelster gaf haar 62 set ups en de tegenpartij nam haar 25 keer als target bij de opslag onder vuur. De set up resulteerden in 29 aanvallende scores, de servepass ging 1 keer mis. Totaal scoorde ze echter 31 keer, maar per saldo was het te weinig voor de wedstrijdwinst. Haar ploeg verloor met 2-3 van Seramiksan via de setstanden 25-21, 14-25, 25-16, 19-25 en 9-15.

In de eerste set kon Nilüfer het gaatje slaan van 13-12 naar 17-12. De 23-20 en 25-21 kwamen van de hand van Anne Buijs. Ook in het begin van de tweede set scoorde ze goed, Drie keer tot aan 5-6, daarna verloor haar team de grip op de set en via 8-13 en 10-17 ging de set dik verloren.

Na de 14-12 in de derde set liep Nilüfer uit naar 19-14, waarna de 20-16 in één ruk naar 25-16 werd getild, o.a. via de 21-16 van Buijs. In de vierde doorgang kon Anne het verlies niet afwenden ondanks de scores bij 17-23, 18-24 en 19-24. Het verschil was te groot. In de tiebreak ging het tot 9-9 gelijk op, daarna maakte Seramiksan de set in een keer uit.

Yvon Belien verloor met  Bursa met 3-1 bij Galatasaray via de setstanden 25-22, 25-20, 21-25 en 25-15. Kosheleva was bij de thuisploeg met 21 treffers de meest scorende speelster, Yvon Beliën maakte 8 punten. Bursa kwam in de eerste set na 23-22 niet meer tot scoren, in de tweede werd al snel een 9-3 en 12-5 voorsprong genomen door Galatasaray. Ook bij 21-15 door Beliën was het verschil nog steeds groot.

In de derde set kon Bursa het gaatje slaan na 10-11. De vier punten verschil bij 11-15 was bij 17-18 bijna door Galatasaray gedicht, de demarrage naar 17-21 was de voorbode voor de zege, die de Belgische Charlotte Leys binnenhaalde. Na 5-5 in de vierde set werd het 10-5 en 15-7 en 20-10. Ofwel dik verlies.

VakifBank had geen wedstrijd voor de Turkse competitie, maar speelde thuis de return voor de derde ronde van de Champions League tegen Minsk. Uit was doordeweeks met 0-3 gewonnen, thuis werd het een zege met dezelfde eindstand.  Via de setstanden 25-21, 25-16 en nogmaals 25-16.

In de eerste set moest Vakifbank een 13-16 en 20-21 inhalen om tot winst te komen. Toen na twee sets de groepsfase binnen was, liet Guidetti alleen Sloetjes en Akman in de basis staan en kon de hele selectie van 14 speelsters wedstrijdminuten maken. Aan de uitslag van de derde set te zien had dat geen invloed. VakifBank maakte met 43 om 20 aanvallende scores het verschil. Lonneke Sloetjes nam 14 punten voor haar rekening.