Anne Buijs verliest van oude club

VoV, 30-01-2018.  8:10 uur. In de Turkse competitie was er bij de uitwedstrijd van Nilüfer BLD een weerzien van Anne Buijs met haar oude club VakifBank Istanbul en haar voormalige ploeggenoten waaronder Oranje collega Lonneke Slöetjes. Dat duel werd door VakifBank, zoals mocht worden verwacht op basis van de competitie historie en de stand, met 3-0 gewonnen.  De ploeg van Guidetti, ook al een bekende uit een nog niet zo lang verstreken verleden, had het alleen in de derde set moeilijk. .

In de eerste set kon Nilüfer een grote achterstand van 15-8 nog terugbrengen naar 18-15, maar aan het einde van de set was het verschil toch weer zeven punten. In de tweede was het begin gelijk opgaand (8-6), daarna nam VakifBank fors afstand (18-10, 22-14) en won dik met 25-16.

De ploeg van Anne Buijs, die overigens met 11 punten topscorer bij haar team werd, deed in de derde set heel lang mee voor de winst en voor verlenging van de wedstrijd. Na de 10-14 had VakifBank de gelijke stand bij 16-16 weer op de borden staan. Nilüfer nam een 22-23 voorsprong, Lonneke Slöetjes maakte gelijk, waarna twee aces van Aydemir de set en de wedstrijd beslisten.  Lonneke Slöetjes scoorde 13 punten.

Yvon Beliën won met Bursa BBSK thuis met 3-1 van Kameröglu. Dat werd een zwaar bevochten zege na de 25-22, 21-25 en 25-18. Want in de vierde set duurde het tot 30-28 voor de strijd beslist was. Beliën scoorde 12 keer.

In de stand staat VakifBank als tweede één puntje (43 punten) achter op Eczacibasi Vitra. Bursa BBSK is vijfde met 29 punten. Nilüfer is achtste met 19 punten.

Bij de mannen verloor Niels Klapwijk met Inegöl met 0-3 van Galatasaray. Kantje boord, gezien de 29-31 en 23-25 in de tweede en derde set. Klapwijk had 18 treffers achter zijn naam. Inegöl staat op de tiende plaats, ze hebben 15 punten. Halkbank is in Turkije koploper met 41 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tjerk Laan, Compaen.