Annick Meijers MVP bij verliezend Dresden

VoV, 17-04-2023. 9:14 uur. Nadat MTBV Stuttgart zich vrijdagavond via de tweede zege op Rote Raben Vilsbiburg had verzekerd van de halve finale om de Duitse titel (zie de VoV Weekend Top 10 van afgelopen zaerdag0 plaatste zich gisteren als tweede SSC Schwerin bij de laatste vier.

In Münster werd met 1-3 van USC gewonnen via de setstanden 18-25, 14-25, 25-21 en 26-28. De eerste twee sets gingen gemakkelijk en vlot naar de gasten, daarna hadden ze meer moeilijkheden om de serie in twee duels te beslissen. Dat lukte in de verlenging van de vierde set. Elles Dambrink speelde niet bij Schwerin, Indy Baijens scoorde 14 keer bij de winnende ploeg, Iris Scholten kwam tot 13 treffers bij Münster.

Potsdam en Wiesbaden, die tegen Suhl en SC Dresden via een thuisnederlaag vorige week met 1-0 in wedstrijden achterstonden konden een derde wedstrijd afdwingen met hun uitzege. De derde partij in deze ‘best of 3’ wordt aanstaande woensdag gespeeld.

SC Potsdam won met 1-3 bij Suhl via de setstanden 9-25, 26-24, 22-25 en 20-25. Hester Jasper en Florien Reesink kregen geen speeltijd bij SC Potsdam, Fleur Savelkoel begon in de eerste set in de basis en speelde in de volgende sets niet meer. Spelverdeelster Sarah van Aalen stond alle vier sets in de basis, ze scoorde ook nog 5 keer.

VC Wiesbaden won in Dresden met 0-3, terwijl vorige week thuis nog met 0-3 was verloren van deze tegenstander. Voormalig Wiesbaden speelster Annick Meijers, die nu voor Dresden scoort, werd MVP, ze maakte 20 punten tegen haar oude ploeggenoten. De sets gingen voor Dresden met 22-25, 20-25 en 20-25 verloren.

Bij de mannen in de Bundesliga werd de tweede wedstrijd van de ‘best of 5’ in de halve finale gespeeld. Düren van Luuc van der Ent verloor met 1-3 van BR Volleys, waardoor zijn ploeg op een 2-0 achterstand in wedstrijden kwam. De sets eindigden met 20-25, 20-25, 25-19 en 22-25. Van der Ent scoorde 9 keer.

Lüneburg van Auke van der Kamp leed een 3-0 nederlaag bij Friedrichshafen, dat de eerste wedstrijd in Lüneburg al met 2-3 had gewonnen. Van der Kamp werd de meest scorende speler bij Lüneburg, hij maakte er 13. De sets gingen met 22-25 en twee keer 23-25 verloren.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.